Florin Cîţu anunţă în şedinţa de guvern scutirea de impozitul specific pentru domeniul HoReCa

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat în ședinței de guvern de joi că reprezentanții domeniului HoReCa vor fi scutiți de plata impozitului specific pentru anul 2020.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 14:59
Florin Cîţu anunţă în şedinţa de guvern scutirea de impozitul specific pentru domeniul HoReCa

„Tot anul 2020 domeniul HoReCa a avut scutire de la plata impozitului specific. De ieri este live programul pentru companiile mari de ajutoare care sunt preluate prin Exim Bank”, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, în cadrul unei ședințe de Guvern.

„Am lăsat prin măsurile adoptate 16,5 miliarde de lei la dispoziția companiilor. Aici trebuie să fim pregătiți”, a adăugat Ludovic Orban, premierul României. 

„Veşti foarte bune pentru companii! A început programul guvernamental pentru susţinerea companiilor mari! Aşa cum am promis, nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a scris Florin Cîţu, miercuri, pe Facebook.

Potrivit EximBank, beneficiarii programului sunt companii mari şi IMM cu cifra de afaceri peste 20 milioane de lei (în 2019), care nu erau în dificultate la data de 31 decembrie 2019.

Pentru a fi eligibile, companiile nu trebuie să fi avut decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau deciziile emise au fost executate. De asemenea, solicitantul nu trebuie să se afle în executare silită, închidere operaţională, dizolvare, lichidare sau administrare specială şi nu înregistrează datorii restante la bugetul general consolidat al statului ne-reglementate.

Citeşte şi: Amânarea ratelor la bănci ar putea fi prelungită şi în 2021. Florin Cîţu: „Aş merge pe această variantă”