Florin Cîțu cere ajutorul preoţilor şi poliţiştilor pentru a încuraja vaccinarea. „Toată lumea să se implice”

Premierul României, Florin Cîțu, a făcut declarații de presă, după vizita de la centrul de vaccinare drive-through din Piața Libertății, Baia Mare.
Filip Stan
04 iun. 2021, 13:05
Florin Cîțu cere ajutorul preoţilor şi poliţiştilor pentru a încuraja vaccinarea.
Declarații LIVE făcute de premierul Florin Cîțu:

„Trebuie să susţinem în continuare campania de vaccinare, chiar dacă a avut succes şi aici aveţi o rată de succes în ceea ce priveşte persoanele pozitivate. Aţi avut doar un singur caz ieri.

Sunt fericit că sunt aici la un centru de vaccinare drive through unde am întâlnit tineri. Erau 4-5 tineri sub 18 de ani care este foarte important ca semnal.

Trebuie să înţelegem cu toţii că ceea ce am putut să facem cu resursele noastre am cam făcut. Ca să ducem acum campania de vaccinare în rural e nevoie de susţinerea autorităţilor locale.- preşedinte CJ, prefect, primari, dar şi de liderii de opinie – preoţi, medici, poliţistul din zonă. Toată lumea să se implice pentru a duce campania de vaccinare mai aproape de oameni.

Am încredere că vor veni cu soluţii noi, inovatoare care să-i convingă pe oameni că vaccinarea este singura soluţie să ne întoarcem la normalitate, să putem să avem viaţa de dinaninte de pandemie”

Florin Cîţu, mesaj pentru românii care nu se pot vaccina. „Întotdeauna urmaţi sfatul medicului”

Întrebat cum trebuie să procedeze persoanele cu boli grave, precum cancerul, pe care medicii i-au sfătuit să nu se vaccineze, premierul Cîţu a spus că aceştia au „dreptul la viaţă”.

„Au dreptul la viaţă şi au acces. Sunt foarte multe persoane, bolnavi cronici, şi au fost printre cei care au fost la început (începutul campaniei de vaccinare). Campania a început cu persoanalul medical, au fost persoane peste 65 de ani. Persoanele cu boli cronice se pot vaccina şi în spital. Ceea ce spun eu e că dacă vrem să trecem peste această perioadă de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Doar aşa putem să scădem riscul de infectare.

Întotdeauna urmaţi sfatul medicului”, a spus şeful Executivului.

Ce spune Florin Cîţu despre creşterea economică a României după pandemie

De asemenea, Florin Cîţu a vorbit despre măsurile pe care Guvernul le aplică pentru a sprijini domeniile afectate de pandemie.

„Sunt măsuri care erau directe. Pe uităm şi la garanţii. Când am spus de 3%, dacă vă uitaţi, este şi analiza celor de la FMI, ne uităm la garanţii ca măsuri de susţinere a economiei.

România a avut două soluţii: ajutoare de stat sau garanţii. Am ales să dăm mai multe garanţii şi a fost soluţia câştigătoare. România are cea mai mare creştere din UE două trimestre la rând, iar un studiu pe care l-a făcut Delloite arată că România este între cele cinci ţări din lume care au avut creştere economică în pandemie”, a precizat şeful Executivului.

Citeşte şi: Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile mici în România. Florin Cîţu a făcut anunţul: Nu vom mai permite asta!

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 60.613 persoane. De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 4.379.534 de persoane.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri 225 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până astăzi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.078.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.041.924 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeşte şi: Florin Cîţu, veşti proaste pentru români: „Interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat se va aproba săptămâna viitoare”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!