Florin Cîţu: „Colegii de la PSD caută despre Kafka în telefoane”. Marcel Ciolacu: „Florine, Superman, ai căzut în cap! Domnule Barna, sper să nu vă cadă bilele azi”

Florin Cîţu i-a mitraliat în discursul său pe cei de la USR - PLUS şi AUR şi i-a menajat pe cei de la PSD, deşi moţiunea lor s-a votat marţi. A făcut trimiteri subtile la Iohannis, pe care l-a şi imitat în discursul de la moţiune.

05 oct. 2021, 13:09
Florin Cîţu: „Colegii de la PSD caută despre Kafka în telefoane”. Marcel Ciolacu: „Florine, Superman, ai căzut în cap! Domnule Barna, sper să nu vă cadă bilele azi”

Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu şi-a pregătit discursuri pline de ironii la moţiunea de cenzură, în condiţiile în care votul final este cunoscut de întreaga clasă politică.

Florin Cîţu: 

„Dragi români, PNL nu e un partid perfect, dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție. Nu o facem, nu dezertăm, nu suntem lași. Am fost votați să dezvoltăm România și asta vom .face oricât s-ar opune Ciolacu, tovarășul cu spirala și liderul extremiștilor”

„Am fost singur în combaterea antivaccinismului. USR a fost inert, nu a făcut nimic împotriva campaniei antivacciniste. Este o moțiune a frustrării și absursului. Kafka ar fi mândru de voi. Îi văd pe colegii din PSD că se uită în telefoane, căutați detalii despre Kafka, nu-i așa?”

Moţiunea de cenzură, dezbătută şi votată azi în Parlament. Florin Cîţu, atac virulent la adresa USR: „Un partid bipolar. Vrea să lase România fără Guvern”

Şi replicile lui Marcel Ciolacu au fost pline de ironii:

Florine, Superman, ai căzut în cap! Zboară acasă! Ai eșuat BIG TIME! Cîțu, ai eșuat big time, nu ești fantastic, nu ești wow!

Ați jucat golf cu viețile românilor! Sub patronajul lui Iohannis și al PNL, românii mor carbonizați în spitale!

Guvernarea voastră a eșuat! Voi sunteți reprezentanții statului. Voi trebuia să aveți grijă de români. Voi ați eșuat! Tu – Florin Cîțu, ai eșuat Big Time!

Marcel Ciolacu: Tu, Florin Cîţu, ai eşuat big time. Florine, superman, ai căzut in cap, zboară acasă! Dan Barna, aveţi sansa sa va spalati pacatele

”Sper că sunteți de acord, domnule Barna! La ultima moțiune, erați alături de domnul Cîțu. Și v-au căzut ochelarii. Astăzi sper să nu vă cadă și bilele!”, a spus Ciolacu.

Pentru ca Executivul să fie demis, sunt necesare 234 de voturi în favoarea moţiunii. PSD va vota la vedere moţiunea de cenzură, iar social-democraţii au făcut apel şi la aleşii celorlalte partide să voteze, la rândul lor, pentru demiterea Guvernului Cîţu. Liderii PSD, USR şi AUR au anunţat că vor vota moţiunea, iar cele trei partide ar aduna împreună aproximativ 280 de voturi. În schimb, premierul şi preşedintele PNL Florin Cîţu susţine că niciun parlamentar liberal nu va vota moţiunea, deşi aleşii formaţiunii vor fi prezenţi în bănci. Cu toate acestea, majorităţii care doreşte schimbarea Guvernului, formată din PSD, USR, AUR, ar putea să i se alăture şi o parte din parlamentarii care l-au susţinut pe Ludovic Orban la Congresul PNL din 25 septembrie.