Florin Cîţu continuă răfuiala cu Ludovic Orban pentru conducerea PNL. „Nu este nicio justificare. Încearcă cineva să pună piedici Guvernului din cauze de politică internă”

Florin Cîţu a lansat noi atacuri la adresa lui Ludovic Orban, pe măsură ce se apropie congresul PNL din 25 septembrie. Premierul l-a acuzat pe liderul liberal c-ar pune "piedici Guvernului" deoarece ar tergiversa adoptarea în Camera Deputaţilor a unui proiect de lege iniţiat de Guvern.

25 iun. 2021, 17:35
Florin Cîţu continuă răfuiala cu Ludovic Orban pentru conducerea PNL. „Nu este nicio justificare. Încearcă cineva să pună piedici Guvernului din cauze de politică internă”

Premierul Florin Cîţu s-a arătat nemulţumit de blocarea în Camera Deputaţilor a unui proiect de lege privind abrogarea unui act normativ care interzice investiţiile străine în companiile cu capital de stat.

„Reformele, dacă le introducem prin OUG, o să fie mai rapide. Ele merg oricum în Parlamentul României şi acolo în Parlament se adoptă acele ordonanţe prin legea de adoptare a OUG. Deci,  Parlamentul poate să grăbească lucrurile. Nu e niciun fel de problemă.

Uitaţi-vă la alocaţii, de exemplu. A trebuit să revenim după ce am avut acel amendament în Parlament. Lucrurile au fost oarecum tergiversate.

Mai am o lege de care nu sunt fericit că nu a trecut prin Parlamentul României. Sunt foarte supărat că n-a trecut! Este legea prin care PSD interzicea investiţiile străine în România în companiile de stat. Cumva ne spune să dăm tot bani de la buget, din banii românilor, să investim în companiile de stat cu pierderi.

Am trecut prin Guvernul proiectul de lege prin care abrogă acea lege. A trecut de Senat, iar la Camera Deputaţilor a rămas acolo. Pentru un Guvern de centru-dreapta, care reformă şi investiţii, nu este nicio justificare ca acea lege să nu treacă. Eu sper că nu e vorba de lupte politice interne şi să suferim toţi pentru că încearcă cineva să pună piedici Guvernului din cauze de politică internă”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Premierul Florin Cîțu pregăteşte o remaniere guvernamentală la începutul lunii iulie. Mai mulţi miniștri PNL şi USR PLUS sunt pe lista neagră – SURSE

Florin Cîţu îi taie elanul lui Ludovic Orban care și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2024. „PNL întotdeauna va alege un candidat la preşedinţia României pe cel care este cel mai bine clasat atunci. Nu vorbim acum”

Întrebat dacă ia în calcul o posibilă candidatură la preşedinţia României, Florin Cîţu a spus că are „foarte multe lucruri de făcut la guvernare”.

„Nu, în acest moment nu şi avem foarte multe lucruri de făcut la guvernare. Avem o campanie internă pentru PNL. PNL întotdeauna va alege un candidat la preşedinţia României pe cel care este cel mai bine clasat atunci. Nu vorbim acum. Ştiu că s-au antepronunţat alţii. Acum nu este momentul.

Atunci când voi fi preşedinte al PNL, mă voi asigura că voi aduce înapoi oamenii care s-au îndepărtat de PNL în ultimii ani, oamenii din sectorul privat, care muncesc şi plătesc taxe şi impozite, oameni care cred în liberalism. Se uită la noi şi aşteaptă modernizarea României prin investiţii, nu prin cheltuieli cu asistenţa socială sau pomeni electorale.

Acei oameni vreau să-i aduc alături de PNL pentru că i-am pierdut. Am pierdut baza PNL în ultimii ani. Le vom arăta românilor că atunci când investeşti, te poţi dezvolta”, a mai precizat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu se aruncă în lupta pentru şefia USR PLUS a Capitalei: Candidez pentru a continua ce am început!