Florin Cîţu, despre combaterea crizei: „Statul ar putea intra în acţionariatul unor firme private pentru a le ajuta”

Statul român ar putea intra în acţionariatul unor companii private pentru a le sprijini să treacă peste perioada crizei economice generate de pandemia de coronavirus. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a explicat că aceasta este una dintre măsurile pe care Guvernul le pregăteşte în următoarea perioadă.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 18:54
Florin Cîţu, despre combaterea crizei: „Statul ar putea intra în acţionariatul unor firme private pentru a le ajuta”

Florin Cîţu a vorbit la Digi24 despre măsurile pe care Guvernul le va adopta odată cu ridicarea stării de urgenţă, când nu va mai fi posibil ca şomajul tehnic să fie menţinut de stat.

Ministrul Finanţelor a explicat că s-a uitat la experiența unor țări în criza din 2008 și a menționat exemplul Elveției. 

Normele pentru IMM Invest au fost modificate. Cum pot fi accesaţi mai mulţi bani

Florin Cîţu a menţionat că obiectivul este ca cei peste 600.00 de oameni aflaţi acum în şomaj tehnic să poată reveni în producţie şi, din acest motiv, este nevoie de încurajarea companiilor din domeniul privat.

„Spiritul antreprenorial nu-l poate ucide nimeni”, a afirmat ministrul de Finanţe, conform sursei citate.

„Multe dintre aceste companii s-ar putea să nu mai fie „bancabile” și atunci, un parteneriat cu statul ar putea oferi băncilor garanția necesară pentru a le acorda împrumuturi. Intrând în acționariat, comportându-se ca un investitor direct, statul aduce garanția necesară”, a arătat Florin Cîțu.

Florin Cîţu: Agenţia de rating Moody’s a păstrat rating-ul României şi a schimbat perspectiva de la stabil la negativ

Ministrul Finanţelor a mai spus că vehiculul prin care statul investește în companii private, de pildă printr-o bancă, încă nu a fost stabilit.

Florin Cîţu: „Ciolacu vrea România în criză. Înscrierile în IMM Invest încep săptămâna viitoare”