Normele pentru IMM Invest au fost modificate. Cum pot fi accesaţi mai mulţi bani

Guvernul a modificat normele de aplicare pentru programul de finanţare IMM Invest. Astfel, clienţii pot cumula creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru în aşa fel încât să poată obţine mai mulţi bani. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la TVR.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 10:41
Normele pentru IMM Invest au fost modificate. Cum pot fi accesaţi mai mulţi bani

„În şedinţa de Guvern am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare. Clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani şi să le cumuleze pe cele două. IMM Invest este un program făcut pentru minimum 40.000 de IMM-uri. În România sunt bancabile în jur de 12-13, maxim 15.000 de IMM-uri. Deci ne-am luat o marjă mare faţă de numărul de IMM-uri bancabile. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani”, a explicat Florin Cîţu la postul public de televiziune (TVR).

Florin Cîţu anunţă VESTEA BUNĂ pe care o aşteptau firmele româneşti

Ministrul Finanţelor a explicat că programul IMM Invest a fost aprobat de Comisia Europeană şi nefuncţionarea acestuia ţine de probleme tehnice.

„Este o problemă de IT. Programul va porni în câteva zile”, a spus Cîţu.

Site-ul pentru IMM Invest, abia lansat, a fost atacat. Cîţu: Probabil aceleaşi personaje care aruncă cu noroi în ceea ce face guvernul

Aplicaţia de înscriere în programul IMM Invest, gestionată de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, s-a blocat vineri, la scurt timp după deschiderea oficială a programului.

Florin Cîţu: „Ciolacu vrea România în criză. Înscrierile în IMM Invest încep săptămâna viitoare”