Florin Cîţu despre PNRR: „Va fi aprobat, cel mai probabil, în ultima săptămână din septembrie şi nu depinde de reformele legilor justiţiei”

Premierul Florin Cîţu a participat marţi la consultări, în sistem online, cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, iar înainte de a intra în agenda propusă a făcut o serie de declaraţii despre subiectele economice fierbinţi ale momentului.

24 aug. 2021, 11:13
Florin Cîţu despre PNRR: „Va fi aprobat, cel mai probabil, în ultima săptămână din septembrie şi nu depinde de reformele legilor justiţiei”

Premierul Florin Cîţu a fost criticat în termeni duri de către Mihai Tudose, la emisiunea prezentată de Victor Ciutacu la România TV, Punctul Culminant, unde a fost dezbătută problema extrem de gravă a creşterii preţului la energie.

„De la ultima noastra intalnire au aparut cateva informatii, in special de la INS, care arata ca economia merge in directia buna. Avem pe trimestrul 2 crestere de 13%, am ajuns la nivelul din 2019, cand economia a functionat la un nivel bun. Avem o capacitate de productie pe care am recuperat-o dupa un 2020 greu.

Avem ceva problem pe partea de preturi, mai ales la energie, si aici avem solutii, cum ar fi ajutorul pentru consumatorul vulnerabil si adaptarea contractelor. Propunerea noastra e ca de acum incolo sa tinem cont atat de cresterea cat si de scaderea preturilor, astfel incat contractele sa fie schimbate in functie de acestea.

Din discutiile avute cu ministrul Ghinea ar trebui ca PNRR sa fie aprobat in ultima saptamana din septembrie.

Am vazut si unele informatii, care sunt exagerate, ca PNRR ar fi conditionat de reformele legilor justitiei. Suntem angajati prin MCV la aceste reforme, dar PNRR nu depinde de ele.

Raman la ce am promis la inceputul guvernarii, nu crestem taxele.”, a declarat Florin Cîţu.

Mihai Tudose a explicat faptul că, pe lângă faptul că pregătirile pentru începutul anului şcolar nu sunt nici pe departe finalizate, părinţii vor avea de înfruntat şi multe probleme din cauza creşterii tuturor preţurilor, în urma scumpirii energiei.

„Eu imi fac cruce. Nu are decat oricine sa se uite pe factura si pe contoarul de la curent si vezi diferenta fata de acum 6-7 luni sau fata de acum 2-3 ani. Mai mult, abia acum incep sa creasca. Deja avem peste 500.000 de romani in executare silita pentru neplata facturilor, desi fusesera trimisi acasa de guvern.

Apoi i-au lasau un pic, ca trebuia sa faca alegeri, fapt pentru care avem cateva mii de morti disparuti, au mai recuperat vreo 2.000 din ei anul asta. Pe langa asta, avem si anul asta vreo 16.000.

Iar pe cei de la PNl ii intereseaza doar cine i-o trage cui. La PNL Braila, care il sustinea pe Orban, a fost schimbat inspectorul scolar, apoi s-a hotarat filiala sa treaca sa il sustina pe Citu si, ghici ce, nu era bun noul inspector, asa ca il schimba iar, tot cu cel dinainte, care era rau. Acum, ca sunt in echipa castigatoare, iata ca e bun”, a spus Mihai Tudose

Citeşte şi: EXCLUSIV Mihai Tudose descrie un scenariu de groază pentru la iarnă: „Cu ce se vor încălzi? Se uită la Cîţu la televizor cum le spune că e bine şi îi apucă transpiraţia”

În schimb, Ludovic Orban a anunţat că a avut „modestia” de a nu folosi sintagma „echipa câştigătoare” în campania internă din partid, deşi a dus echipa PNL la victorie.

Citeşte şi: Ludovic Orban aruncă noi săgeţi către echipa lui Florin Cîţu: M-aş feri în locul lui Boc… Oricine gândeşte raţional ştie acest lucru!