Florin Cîțu despre valul 4: „Putem opri pandemia. Altfel nu avem ce să facem”

Forin Cîțu a vorbit la Televiziunea Publică despre ce-i așteaptă pe români în valul 4 al pandemiei. Premierul a menționat că depășirea acestui moment este un efort colectiv.

16 sept. 2021, 21:30
Florin Cîțu despre valul 4: „Putem opri pandemia. Altfel nu avem ce să facem”

Florin Cîțu a airmat pentru Televiziunea Publică, joi seară, că în ceea ce privește valul 4 al pandemiei românii trebuie să fac un efort colectiv pentru a depăși acest moment. Premierul a subliniat importanța vaccinării și a readus în discuția campania menită să încurajeze cetățenii în acest sens.

„Orice estimare depinde de mai mulți factori. Depinde de noi să nu crească numărul de cazuri. Dacă înțelegem să ne vaccinăm, putem opri pandemia. Altfel nu avem ce să facem. Valul 4 nu are sens dacă înțelegem să ne vaccinăm. Trebuie să fim responsabili cu toții.

Trebuie să ne uităm la liderii din societate, la ong uri, toata lumea trebuie să contribuie la această campanie de vaccinare. Vaccinul a venit foarte repede, trebuie să fie un efort colectiv ca să trecem de pandemie.”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu nu încurajează ideea de vaccinare obligatorie: Eu nu susțin asta. Eu merg pe testare!

Florin Cîțu

nu încurajează ideea de vaccinare obligatorie. Premierul sugerează că soluția unei testări mai aprofundate ar fi mult agreată.

”Eu nu am susținut vaccinarea obligatorie. Eu merg pe testare. Cadrele medicale care intră în contact cu pacienți.. acolo trebuie să fim foarte atenți. Încă de la început ne-am îndreptat atenția către cadrele medicale. Soluția a fost de la început să avem personal medical vaccinat ca să nu avem focare și să îi putem îngriji pe oameni. Pentru anumite profesii e nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau măcar testată. Există niște discuții despre vaccinarea obligatorie, nu s-a luat o decizie, dar eu tind să merg spre testare.

Aștept și deciziile specialiștilor. S-a venit cu soluția testării celor din centrele de bătrâni. Trebuie să fie vaccinați sau testați. Această decizie trebuie luată cât mai rapid”, a declarat premierul, la TVR.