Florin Cîțu îi cere ministrului Sănătății să facă public raportul privind decesele COVID

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat joi date din raportul privind decesele COVID-19 în România, fără însă a face public raportul. De aceea, premierul Florin Cîţu i-a cerut ministrului Sănătății să facă public raportul privind decesele COVID.

13 mai 2021, 14:55
Florin Cîțu îi cere ministrului Sănătății să facă public raportul privind decesele COVID

Premierul Florin Cîțu spune că ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, trebuie să facă public raportul privind decesele COVID, care arată diferențe semnificative între platformele de raportare.

Întrebat, la finalul ședinței de guvern, care este de fapt diferența de decese, Florin Cîțu a spus că a văzut acest raport și că o „încurajează public” pe Ioana Mihăilă să facă public acest raport „ca să nu existe niciun fel de dubii”.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat rezultatele verificărilor privind raportarea deceselor COVID, enumerând mai multe cifre raportate în diversele platforme și evitând să răspundă concret care este diferența totală. Ioana Mihăilă a spus că între platformele de raportare există diferențe de până la 500 de decese COVID pentru același spital, din cauza modului de raportare din partea unităților medicale.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că diferențele de raportare au existat și există de la momentul declanșării pandemiei și până acum, că au la bază birocrația și că nu trebuie politizat subiectul.

Citeşte şi: Al doilea centru drive trough de vaccinare anti-COVID din Bucureşti a fost deschis de astăzi