Florin Cîţu îi dă emoţii lui Marcel Ciolacu privind rotaţia guvernamentală. „Să vedem dacă preşedintele Iohannis îl va numi premier”

Florin Cîţu, fostul lider PNL, a dat de înţeles că există semne de întrebare rotaţia premierilor între liberali şi PSD în 2023, spunând că rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis îl va numi pe Marcel Ciolacu la conducerea Guvernului.

01 iun. 2022, 10:05
Florin Cîţu îi dă emoţii lui Marcel Ciolacu privind rotaţia guvernamentală. „Să vedem dacă preşedintele Iohannis îl va numi premier”

Florin Cîţu îi dă emoţii lui Marcel Ciolacu privind rotaţia guvernamentală, convenită la momentul formării coaliţiei, deoarece pot exista răsturnări de situaţie pe scena politică, în funcţie de ce se întâmplă cu economia României în următorul an.

„O să fie complicat, nu ştiu. Să vedem dacă preşedintele României îl va numi pe Marcel Ciolacu premier. Nu ştiu exact”, a declarat Florin Cîţu, marţi,  în emisiunea Talk News de la Profit News TV, conform News.ro.

Citeşte şi: Florin Cîţu îşi pregăteşte revenirea în Guvern pe un post al PSD: „Dacă se doreşte să preiau eu ministerul, bineînţeles că îl voi prelua”

Întrebat dacă îl vede pe Marcel Ciolacu premier, Florin Cîţu nu a ezitat să-l critice pe preşedintele PSD.

„Nu ştiu ce domeniu stăpâneşte Marcel Ciolacu. Ceea ce face mi se pare trist este să îi amăgeşti pe români cu tot felul de măsuri. Românii deja sunt afectaţi, săracii, şi de război, şi de inflaţie, de dobânzi, să vii să îi tot amăgeşti cu tot felul de măsuri mi se pare cinic”, a spus preşedintele Senatului.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, gata să-și asume funcția de premier: „Nu am nici cea mai mică problemă” / Liderul PSD cere supraimpozitarea multinaționalelor

În septembrie 2021, Florin Cîţu a fost ales preşedinte al PNL, având sprijinul lui Klaus Iohannis. Ulterior, şi-a dat demisia din fruntea partidului după şase luni, fiind ales Nicolae Ciucă în locul său.

Preşedintele Senatului, care a fost ministru de Finanţe, a precizat că îi este teamă să nu avem inflaţie, să ajungem la 25%.

”Inflaţia poate să explodeze, nu ştiu ce se va întâmpla, lucrurile pot lua diverse întorsături, în funcţie de ce se întâmplă cu economia. Dar până la urmă, este o coaliţie care ar trebui să lucreze pentru români. Din păcate, din 2023 vom intra în logica alegerilor din 2024”, a afirmat Cîţu, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Florin Cîţu susţine că PNL nu mai ia nicio decizie: „De când am plecat eu (de la conducere), nicio măsură nu a mai fost discutată în interiorul partidului. Mi se pare bizar”