Florin Cîţu, în prima zi de relaxare a restricţiilor COVID: A fost wow

Mulţi români se bucură de relaxarea restricţiilor COVID-19. Între ei se află şi premierul Florin Cîţu, care a povestit că în prima zi fară mască în spaţii deschise a făcut o plimbare la prima oră să bea cafea şi a fost „wow”.

15 mai 2021, 13:11
Florin Cîţu, în prima zi de relaxare a restricţiilor COVID: A fost wow

Premierul Florin Cîţu a anunţat sâmbătă pe Facebook că a făcut deja o plimbare fără mască şi „a fost wow”.

„Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise? Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow”, a scris premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Rata de incidenţă COVID, în scădere în București. Masca ar putea rămâne obligatorie în parcuri şi în Centrul Vechi. Ce amenzi rişti dacă nu o porţi

Şeful Executivului le-a mulţimit românilor că au înţeles că trebuie să respecte reguli şi să se vaccineze.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați.
Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil. Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie”, a transmis Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marea relaxare în România. Ce restricţii au fost eliminate de astăzi. Zeci de tineri au sărbătorit în Piaţa Constituţiei

Principalele relaxări care au intrat în vigoare de astăzi vizează renunţarea la portul măştii de protecţie în majoritatea spaţiilor deschise, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. În plus, programul operatorilor economici poate fi prelungit până la ora 24.00.

Potrivit Hotărârii de Guvern, portul măştii de protecţie va rămâne aobligatoriu în spaţiile deschise doar în staţiile pentru transportul în comun, pieţe, târguri şi zonele în care sunt desfăşurate mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte, sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfăşurării acestora, precum şi alte zone cu potenţial de aglomerare.


loading...
Partenerii noștri