Florin Cîțu, întâlnire de urgență cu liberalii la Vila Lac – surse

Florin Cîțu urmează să se întâlnească cu parlamentarii PNL, luni seară, la Vila Lac, după consultările de la Palatul Cotroceni privind noul premier.

11 oct. 2021, 16:45
Florin Cîțu, întâlnire de urgență cu liberalii la Vila Lac – surse

Florin Cîțu, întâlnire de urgență cu liberalii la Vila Lac. Liderul PNL ar urma să se întâlnească cu parlamentarii partidului, în această seară, la ora 18.00, la Vila Lac. Liberalii vor vorbi despre proiectele viitoare. potrivit surselor.

Florin Cîțu, întâlnire de urgență cu liberalii la Vila Lac – surse

Astăzi, Florin Cîţu, preşedintele PNL, a mers la consultările cu președintele Klaus Iohannis, care au avut loc la Palatul Cotroceni, în vederea nominalizărilor pentru funcția de premier. Liberalii au fost reprezentaţi de acesta şi prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

„PNL a prezentat mandatul pe care l-am spus foarte clar. În acest moment nu avem o majoritate, şi atunci nu am avansat o propunere de premier. I-am spus dlui preşedintele că în Parlament s-a conturat o majoritate votată, clar, între USR, AUR şi PSD. PNL, alături de colegii de la UDMR îşi va face datoria şi va administra în continuare această perioadă dificilă prin care trece România”, a declarat Florin Cîţu.

„PNL are o decizie BEx foarte clară, care spune că dacă USR votează moţiunea, nu putem merge la guvernare cu USR. În acelaşi timp, PNL este responsabil, când vom avea o majoritate, vom da premierul şi vom merge la Cotroceni. Nu dezvăluim strategiile, când vom avea o majoritate, o vom anunţa. În acest moment există o majoritate votată în Parlament. Nu cred că sunt atât de cinici încât să dea jos Guvernul şi să nu vină cu o soluţie”, a mai declarat Florin Cîţu.

Şeful statului a ţinut să precizeze că nu este deloc convins că această primă rundă de consultări va duce la o soluţie. Niciun partid nu a conturat o majoritate parlamentară, iar fiecare formaţiune politică are altă viziune asupra viitorului Guvern.

Liderul USR Dacian Cioloş a afirmat luni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că preşedintele a confirmat că nu a primit nicio propunere de premier. Conform lui Cioloş, în opinia lui Iohannis, pare că partidele fug de această responsabilitate. iar preşedintele a fost neplăcut surprins că nu au existat discuţii între formaţiunile parlamentare. Liderul USR a reiterat că propunerea fermă a formaţiunii Dacian Cioloş, iar preşedintele Iohannis a spus că va analiza foarte serios. Răspunzând unei întrebări, Dacian Cioloş a susţinut că preşedintele nu a spus delegaţiei USR că nu mai doreşte formaţiunea la guvernare.

Citește și: Klaus Iohannis, negocieri pentru un nou Guvern. PNL nu a nominalizat un premier, PSD cere alegeri anticipate, Cioloş se vrea premier