Florin Cîţu, schimb dur de replici cu PSD: „Marcel Ciolacu, veţi plăti TOŢI pentru distrugerea economiei!”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a dat vina luni pe PSD pentru situația economică actuală a României, acuzându-i pe social-democrați că ceea ce au propus ei în Programul de guvernare este o ”crimă cu premeditare” și invitându-l pe Marcel Ciolacu să participe la discuţiile cu agenţiile de rating, pentru a explica măsurile pe care le propune. Reamintim că Fitch și Moody's vor prezenta raportul privind ratingul suveran la finalul acestei luni, iar Standard& Poors are ca termen 4 decembrie, cu două zile înainte de alegeri.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 20:01
Florin Cîţu, schimb dur de replici cu PSD: „Marcel Ciolacu, veţi plăti TOŢI pentru distrugerea economiei!”

„PSD a distrus economia României. În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de MILIARDE lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globala avea creștere economică.

Ca să fie clar, aproximativ 50 de MILIARDE LEI doar în 2020.

Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde lei pentru un împrumut făcut de Dragnea și Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criza economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total IRESPONSABIL, a crescut deficitul bugetar și împrumuturile.

Daca PSD nu ar fi cheltuit acești bani pentru partid și nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creștere economică.

Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii.

Până și Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creștere economică din ultimii ani.

Este îngrozitor cum și-au bătut joc de România.

Din punctul meu de vedere, așa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naționale și pentru asta vor raspunde toți”, ascris Cîţu pe Facebook.

PSD acuză guvernul Orban şi pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, că a împrumutat în 11 luni peste 85 de miliarde de lei. 

PSD, acuze de gravitate EXTREMĂ aduse lui Cîţu: „Guvernul care a împrumutat pe 100 de ani! Cîţu e un şarlatan!” 

„Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutaţi de Cîţu în 11 luni. Cîţu este un şarlatan! Ministerul Finanţelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB.

Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîţu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020. Datoria guvernamentală a depăşit 450 de miliarde de lei. Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, faţă de plus 79 miliarde lei în 2 ani şi 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani.

Având în vedere viteza de împrumut de aproape 8 miliarde lei pe lună, trei generaţii de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîţu şi guvernarea PNL. Unde sunt banii?”, menţionează PSD într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Ciolacu, despre discursul lui Iohannis: „Sănătatea nu contează! Toată puterea din România pentru sine şi camarila liberală”


loading...