Florin Cîţu susţine că Guvernul PNL a alocat cei mai mulţi bani pentru investiţii. „Socialiştii de la PSD deţin recordul ruşinii”

Ministrul Finanţelor a declarat marţi că Guvernul PNL a alocat peste 16 miliarde de lei, aceasta fiind cea mai mare sumă investită de Guvernul României în primele şase luni ale anului. Florin Cîţu susţine că investiţiile sunt singura soluţie de a ieşi din criză.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 05:56
Florin Cîţu susţine că Guvernul PNL a alocat cei mai mulţi bani pentru investiţii. „Socialiştii de la PSD deţin recordul ruşinii”

„Am promis investiții și asta am făcut.

Există o singură soluție de a ieși din criză: INVESTIȚII!

În același timp, alocarea masivă a resurselor bugetare spre investiții, nu spre cheltuieli neproductive, GARANTEAZĂ o economie cu creștere economică mare neinflaţionistă în viitor.

În primele 6 luni, în mijlocul celei mai mari crize economice am făcut un lucru fantastic (pentru mulți imposibil). Am investit o sumă RECORD.

Cea mai mare sumă investită de Guvernul României în primele șase luni – 16.1 miliarde lei.

Asta înseamnă guvernare liberală.

Socialiștii de la PSD dețin recordul rușinii – cele mai mici sume investite doi ani la rând (2017 și 2018).

Investițiile mari reprezintă încă un argument pentru care sunt optimist rațional atunci când vorbesc de revenirea economiei”, a scris Florin Cîţu, ministrul Finanţelor pe Facebook.

Florin Cîţu: România s-a împrumutat cu 38 de miliarde de lei în primele 6 luni

Ministrul Finanțelor a scris, sâmbătă, pe Facebook, că România s-a împrumutat în primele 6 luni ale anului cu 38 de miliarde de lei, la dobânzi „mai mici de la o zi la alta”.

Florin Cîţu a precizat că deficitul bugetar de finanțat pentru 5 luni a fost mai mic, de 31 de miliarde de lei, dar statul trebuie să se împrumute pentru a acoperi „dezastrul făcut de socialiști în ultimii 8 ani de guvernare”.

Florin Cîţu: Pensiile vor creşte cu 10%

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat, la TVR, că pensiile vor creşte cu 10% anul acesta, fiind „e o propunere pe care o facem noi”.

Ministrul a afirmat că dacă se va merge pe panta populismului „vom pierde totul foarte rapid şi nu numai că nu vom avea bani de pensii şi salarii anul viitor”.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbuşesc cu 11 procente în toate Europa, şomaj în creştere. În tot acest context noi venim şi facem un efort uriaş pentru a creşte, totuşi, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte uşor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a spus Florin Cîţu, conform Digi24.

Ciolacu susţine că România se împrumută cu 1000 de euro pe secundă. „Iohannis vindea iluzii, dar Orban şi Cîţu îngropaseră economia”

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, lansează acuzaţii grave la adresa Guvernului PNL. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, au îngropat deja economia României.

PSD: Guvernul a depăşit pragul de 100 de miliarde de lei împrumutaţi, în numai 8 luni de guvernare