Florin Secureanu, reținut după condamnarea definitivă la închisoare. Unde va fi închis fostul manager al Spitalului „Malaxa”

Florin Secureanu, fostul manager de la Spitalul "Nicolae Malaxa", a fost reținut după condamnarea definitivă la închisoare. El a fost ridicat din locuința sa din Jibou și dus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

08 mai 2023, 20:50
Florin Secureanu, reținut după condamnarea definitivă la închisoare. Unde va fi închis fostul manager al Spitalului „Malaxa”

Florin Secureanu a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel București la trei ani și opt luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA.

„În ziua de 8 mai, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 58 de ani.

Curtea de Apel București a emis pe numele acestuia un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, sentință rămasă definitivă prin decizia din 8 mai 2023.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, bărbatul a fost depistat, în urmă cu o oră, la locuința sa din localitatea Jibou.

Acesta va fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând a fi transferat la Penitenciarul Satu Mare, în vederea executării pedepsei la care a fost condamnat,” a transmis ISU Sălaj.

Florin Secureanu și-a încălcat atribuțiile de serviciu în perioada 2009-2016

În aprilie 2022, Florin Secureanu fusese condamnat de Tribunalul București la cinci ani și zece luni de închisoare. Fostul manager al Spitalului „Nicolae Malaxa” din București a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2020.

Citește și Florin Secureanu, condamnat definitiv la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: SECUREANU FLORIN-ADRIAN, la data faptelor manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care două săvârşite în formă continuată); persoană fizică, reprezentant al unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea a unei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, a transmis marţi DNA.

Secureanu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu și ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți de 648.193 de lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat.

Citește și Florin Secureanu, ameninţare sumbră de pe treptele Tribunalului Bucureşti. „Nu mai am nimic de pierdut! Eu am deja mormântul făcut!”