Flutur a PIERDUT şefia CJ Suceava – rezultate oficiale parţiale

PDL este la un pas să înregistreze o mare înfrângere la Suceava. Potrivit rezultatelor oficiale parţiale, prezentate luni de Biroul Electoral Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a pierdut şefia Consiliului Judeţean, însă diferenţa de procente este destul de mică între democrat-liberal şi candidatul USL.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 05:37
Flutur a PIERDUT şefia CJ Suceava – rezultate oficiale parţiale

Conform voturilor numărate în 128 de secţii de votare din cele 538 din judeţul Suceava, Cătălin Nechifor (USL) a obţinut 44,96% din voturi, în timp ce Gheorghe Flutur a fost votat de 42, 34% dintre suceveni.

La votul acordat pentru consilierii judeţeni, USL a obţinut 46,6% dintre opţiuni, iar PDL – 37,2%.

În ceea ce priveşte primăria Suceava, Ion Lungu (PDL) a câştigat al treilea mandat.

Potrivit numărătorii paralele finale făcute de democrat-liberali, el a obţinut cu 1.001 voturi mai mult decât contracandidatul din partea USL, Alexandru Băişanu, preşedinte al PNL Suceava.

Ion Lungu a declarat, luni, pentru Mediafax, că rezultatele numărătorii paralele finale arată că a fost votat de 21.953 de suceveni, în timp ce Alexandru Băişanu a fost votat de 20.952 de alegători.

„E o diferenţă de 1.001 voturi”, a spus Lungu.  Ion Lungu a fost ales primar al Sucevei în 2004, când a candidat din partea PNL, iar în anul 2008 a fost reales cu 72 la sută, el fiind atunci candidat PDL. Ion Lungu este preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PDL.