Flutur îi face reproşuri lui Frunzăverde: E o perioadă fierbinte acum. Nu se pleacă la greu

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur afirmă că plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL este "regretabilă", precizând că nu îi aduce nici cuvinte urâte şi nici "catalogări", dar crede că acesta a greşit părăsind partidul "la greu" pentru a consolida dreapta cu Crin Antonescu şi Ion Iliescu, relatează corespondentul Mediafax.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 13:55
Flutur îi face reproşuri lui Frunzăverde: E o perioadă fierbinte acum. Nu se pleacă la greu

Flutur a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu poate spune despre plecarea lui Sorin Frunzăverde din PDL decât că „este regretabilă”. „E o perioadă fierbinte acum. Nu am să aduc cuvinte urâte şi nici catalogări. Nu se pleacă la greu. Este, din punctul meu de vedere, o mişcare greşită”, a spus Flutur.

El a arătat că Frunzăverde a greşit şi când a explicat că va consolida dreapta în USL împreună cu Crin Antonescu şi Ion Iliescu. „E o contradicţie în termeni: consolidarea dreptei în USL, despre care a declarat că e o alianţă de conjunctură, trecătoare. Ori nu am înţeles eu, ori cei din USL”, a afirmat liderul PDL.

Gheorghe Flutur a mai spus că îi respectă opţiunea lui Sorin Frunzăverde, cu care a colaborat foarte bine în conducerea PDL, iar PDL merge înainte şi intră în logica electorală. „Sunt intrări şi ieşiri, important este să ne consolidăm”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Gheorghe Flutur a apreciat că după alegerile locale PDL va trebui să discute foarte serios şi să stabilească vehiculul politic pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an. „Sigur că PDL acum poate să meargă într-o alianţă în anumite judeţe. La Suceava PDL se cântăreşte singur. După locale, vom vedea zestrea fiecăruia şi ce vehicul electoral vom alege. Alegerile locale sunt pe oameni şi capacitatea de mobilizare a fiecărui partid va fi testată acum”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că PDL nu are motiv să fugă de ceea ce a făcut în cadrul guvernării. „Cine guvernează primeşte şi o doză de erodare, dar să nu fugim de ceea ce am făcut”, a spus Flutur, care a susţinut că în timpul guvernării PDL a făcut lucruri responsabile, iar lucrurile bune din timpul acestei guvernări tot PDL aparţin.

Gheorghe Flutur a mai declarat că el a fost întotdeauna pentru consolidarea dreptei. „Consolidarea dreptei e un lucru normal şi firesc. Ce am făcut a fost pentru o dreaptă reformatoare şi cu PNL care nu a mai vrut şi îşi dădea mâna cu PSD pe la Bacău şi cu PLD şi apoi cu PDL. Acum, valorile de centru dreapta vor trebui reevaluate. Va trebui să găsim o formulă eficientă”, a conchis Gheorghe Flutur.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a anunţat, marţi, că va candida ca membru PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, din partea USL. Sorin Frunzăverde era liderul organizaţiei Caraş-Severin a PDL.