FOCAR de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie din Câmpina. Virusul a fost adus de o asistentă întoarsă din concediu

Este focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina după ce 13 asistente şi infirmiere au fost confirmate cu coronavirus. Virusul a fost adus în spital de către o asistentă care s-a întors recent la serviciu după ce a fost în concediu.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 05:04
FOCAR de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie din Câmpina. Virusul a fost adus de o asistentă întoarsă din concediu

Asistenta a avut simptome şi a decis să se testeze, rezultatul fiind pozitiv. Ulterior, personalul medical care a intrat în contact cu femeia a fost testat, fiind confirmate alte 12 cazuri pozitive.

Medicul Irina Minescu, managerul Spitalului Voila din Câmpina, a confirmat pentru Adevărul faptul că au fost testaţi şi pacienţii, cu test rapid, dar rezultatele au fost negative.

La nivelul judeţului Prahova au fost confirmate cu coronavirus 1.694 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate şi externate, iar 73 au decedat. 

Prefectura Prahova a transmis un comunicat prin care a anunţat măsurile impuse la Spitalul din Câmpina în urma focarului de coronavirus. Instituţia a fost dezinfectată, iar reducerea activităţilor pentru finalizarea proiectelor începute.

Totodată, conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la o societate comercială şi într-una dintre secţiile Spitalului de Psihiatrie Voila de pe raza judeţului. În cazul agentului economic, unde au fost testate pozitiv nouă persoane, au fost dispuse următoarele măsuri: reducerea activităţii la 10% pentru finalizarea proiectelor începute, dezinfecţia spaţiilor şi asigurarea continuităţii lucrului doar cu personalul care nu a avut contact cu cazurile pozitive. La unitatea medicală unde au fost descoperite 13 persoane infectate cu noul coronavirus (din rândul angajaţilor), DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică şi au fost dispuse ca măsuri suplimentare: izolarea persoanelor pozitive şi a contactilor, redirecţionarea personalului de pe alte secţii”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.