FOCAR DE CORONAVIRUS la un cămin de bătrâni din Mureş. 15 persoane au fost confirmate cu COVID-19

15 persoane de la un cămin de bătrâni din Mureş au fost confirmate cu coronavirus. DSP a demarat, luni, o anchetă epidemiologică.

04 mai 2020, 12:49
FOCAR DE CORONAVIRUS la un cămin de bătrâni din Mureş. 15 persoane au fost confirmate cu COVID-19

 Potrivit autorităților locale este vorba de un cămin de bătrâni din comuna Ceauşu de Câmpie, unde 12 din cei 16 locatari, plus trei membri ai personalului de îngrijire, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

„Persoanele pozitive sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, iar ancheta epidemiologică este în curs. Persoanele vârstnice sunt peste 60 de ani, cu patologii diverse. Iar în cazul decesului se urmează procedura de recoltare de produs biologic şi se trimite la Institutul Cantacuzino din nou pentru determinare”, a declarat directorul DSP Mureş, dr. Iuliu Moldovan, potrivit Agerpres.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Daniel Porav-Hodade spune că în urmă cu două zile spitalul a fost anunţat de către DSP Mureş cu privire la diagnosticarea pozitivă a unor asistenţi de la un cămin de bătrâni privat.

Potrivit acestuia, ancheta epidemiologică este în curs şi nu există date certe cu privire la modul în care virusul a ajuns în căminul de bătrâni.

Citeşte şi Încă 13 români infectaţi cu coronavirus au decedat. Bilanţul a ajuns la 803