Focar de COVID la Spitalul Municipal Cluj-Napoca. 12 angajaţi ai secţiei ATI au fost confirmaţi

Prefectura Cluj a anunțat faptul că este focar de COVID la Spitalul Municipal Cluj-Napoca. 12 angajați au fost confirmați cu coronavirus, toți sunt angajați ai secției ATI a unității medicale care a devenit la finalul săptămânii trecute unitate COVID.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 07:35
Focar de COVID la Spitalul Municipal Cluj-Napoca. 12 angajaţi ai secţiei ATI au fost confirmaţi

Activitatea secției funcționează în condiții relativ normale, fiind luate toate măsurile necesare. De asemenea, o anchetă epidemiologică este în desfășurare, conform prefectului de Cluj.

Citește și: Soluţia lui Orban pentru lipsa de medici. „Să-i angajăm pe toţi cei care au luat rezidenţiatul”

„Sunt 12 angajaţi din rândul personalului medical pozitivi, 5 medici şi 7 asistente. Activitatea funcţionează în condiţii relativ normale, au preluat deja de sâmbătă primii pacienţi Covid. S-au luat toate măsurile necesare, ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a transmis prefectul judeului Cluj, Mircea Abrudean.

Unitatea funcţioneaza în prezent cu şase paturi ATI, din totalul de 17, cu personalul medical care este negativ. În cazul în care va mai fi nevoie de personal, dacă e nevoie şi de celelalte paturi, prefectul afirmă că va fi transferat personal.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a decis, săptămâna trecută, ca Spitalul Municipal Cluj-Napoca să devină unitate Covid, dat fiind numărul mare de pacienţi internaţi în ultima perioadă.