Folclorul românesc este în doliu. S-a stins din viață îndrăgitului interpret de muzică populară Ioan Dăncăneț: „Odihnă veșnică, suflet bun!”

Doliu în folclorul românesc. Îndrăgitul interpret de muzică populară Ioan Dăncăneț s-a stins din viață, după ce toată viața a cântat pentru ciobani.

01 iun. 2023, 17:27
Folclorul românesc este în doliu. S-a stins din viață îndrăgitului interpret de muzică populară Ioan Dăncăneț: „Odihnă veșnică, suflet bun!”
A murit Ioan Dăncăneț!

Îndrăgitul interpret de muzică populară, Ioan Dăncăneț, s-a stins din viață miercuri, 31 mai. Cântărețul a fost un reprezentat important al muzicii populare, descriind prin melodiile sale viața ciobaniloe din Mărginimea Sibiului.

Citește și: Un influent om de afaceri, supranumit milionarul KIA, a murit

Ioan Dăncăneț era de loc din Tălmaciu, județul Sibiu, unde a urcat de multe ori pe scena festivalurilor locale. Primarul comunei Sadu a transmis un mesaj de condoleanța pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ipoteză șocantă! Mălina Olinescu nu s-a sinucis, ci a murit în urma unui accident. Cine susține această variantă și ce dovadă există în acest sens

Ioan Dăncăneț, un fiu al satului, a cântat doinit și prin versuri a descris mereu viața ciobanului de pe meleagurile locale. Alăudat pe Domnul la strană vreme de mulți ani. Astăzi purtat și cântat de îngeri, pleacă mai aproape de Dumnezeu! Odihnă veșnică suflet bun!”, a scirs Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Cântărețul a fost înmormântat azi, 1 iunie, în comuna natală Tălmaciu.