Un influent om de afaceri, supranumit milionarul KIA, a murit

Lumea afacerilor este în doliu, după moartea unuia dintre bogătașii care au vrut să salveze la un moment dat echipa Rapid de la faliment.

30 mai 2023, 21:05
Un influent om de afaceri, supranumit milionarul KIA, a murit

Daniel Tudorache a anunțat decesul lui Liviu Goncea. „Drum lin spre cer, Liviu! Mulțumesc pentru prietenia ta. Mulțumesc pentru că timp de 30 de ani ai fost alături de mine, ajutându-mă și susținându-mă.

Sunt trist, mă doare. Ai plecat dintre noi mult prea devreme. Mai aveai multe de făcut și de oferit. Dumnezeu să te odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”, a transmis Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, pe Facebook.

Andi Moisescu este în doliu: ”Ne-ai frânt inimile. Dumnezeu să te odihnească. O să ne lipsești mult”

Liviu Goncea a fost un om de afaceri influent. El a cumpărat 48% din acțiunile Rapidului, când echipa era în Liga a II-a. Era supranumit ”milionarul KIA” și a fost consilier local al Primăriei Sectorului 1, ales pe listele PSD – UNPR. A fost și-n PSD, și-n PMP.

Declarația de avere din 2019 lista nouă conturi ale lui Liviu Goncea, în valoare de aproximativ 730.000 de euro. La nivelul lui 2020, deținea  51% din acțiunile Mit Motors International și KIA Romauto. De asemenea, mai avea trei terenuri în București și Sinaia și o casă de vacanță în Sinaia.

Doliu în lumea sportului. Un fotbalist de doar 24 de ani a murit, după ce s-a înecat într-un canal

Liviu Goncea s-a făcut remarcat în mediul de afaceri, în special din domeniul auto. El a fost unul dintre cei care au vrut să salveze echipa Rapid. A fost acționar al clubului, cu 48% din acțiuni, atunci când echipa se afla în Liga a II-a.

Totodată, Goncea s-a implicat și în viața politică. A candidat pentru funcția de primar al Sectorului 1, în anul 2012, anunțând la vremea respectivă că dorea să mute Gara de Nord în afara Bucureștiului.