Folclorul românesc își plânge emblema! Regele muzicii populare s-a stins la 45 de ani. ”Era prea bun ca să trăiască în lumea noastră”

Folclorul românesc este din ce în ce mai sărac. În urmă cu câteva zile, muzica populară românească a pierdut două voci magnifice care ani de zile au alinat sufletele românilor. Este vorba despre cântăreața Victorița Cică, nepoata marelui Amza Pellea, care s-a stins din viața la numai 50 de ani, și de George Dorobanțu, care a murit subit la doar 44 de ani.

12 feb. 2024, 22:59
Folclorul românesc își plânge emblema! Regele muzicii populare s-a stins la 45 de ani. ”Era prea bun ca să trăiască în lumea noastră”

Folclorul românesc își plânge emblema! Regele muzicii populare s-a stins la 45 de ani. Chiar dacă moartea celor doi coloși a îndoliat întreaga suflare a muzicii populare, colegii lor încearcă să le păstreze vie memoria așa cum au făcut duminică și în cazul marelui artist Marian Cucu.

Citește și Cătălin Bordea s-a confesat după moartea mamei sale: „Am supradoză de doliu, merg înainte”

Folclorul românesc își plânge emblema! Regele muzicii populare s-a stins la 45 de ani.

Regretatul Marian Cucu s-a stins din viață la numai 45 de ani, după o luptă grea cu o boală cruntă. Din păcate, artistul a lăsat în urmă o soție și doi băieți îndurerați cărora nici acum nu le vine să creadă că el nu mai este.

Deși au trecut patru ani de la moartea marelui artist, colegii săi de breaslă nu l-au uitat și duminică chiar în ziua în care familia i-a făcut parastasul cântărețele Corina Dragomir și Polina Gheorghe au transmis două mesaje extrem de emoționante.

”Un coleg minunat, un om cu o inimă de aur, un suflet de pus la rană. Niciodată nu te refuza dacă îl rugai ceva. A murit la doar 45 ani, au trecut patru ani de la decesul lui, dar noi, prietenii, colegii, familia nu mai spun, soția și cei doi copii, îl regretăm și îi vom purta toată viața respect. Pe lângă faptul că iubea foarte mult muzica populară, el avea o altă profesie, era cofetar-bucătar, făcea niște lururi minunate în care punea mult suflet.

De când aflase de boala lui, mereu îmi spunea că își dorește foarte mult să le lase o amintire plăcută celor cu care intră în contact. I-a reușit din plin asta! Își iubea enorm de mult copiii și spunea de multe ori că tare îi e teamă că nu își va vedea băieții gineri, ceea ce s-a și întâmplat din păcate”, a declarat Corina Dragomir pentru Star Popular.

La rândul său, cântăreața Polina Gheorghe a avut numai cuvinte de laudă la adresa marelui Marian Cucu pe care îl descrie ca fiind un om cum rar ți-e dat să întâlnești.

”A fost un om cu suflet nobil, delicat, deosebit, prietenos! S-a ridicat prin omenia lui, deasupra a ceea ce înseamnă artist în muzica populară. El a fost artist în omenie și bunătate. Eu am bănuit că el va pleca la ceruri. De la el am învățat valoarea sufletului. El a însemnat omul de valoare a zilelor noastre. Cu regret o spun, îmi pare rău că o spun, parcă era prea bun ca să trăiască în lumea noastră, un om plăcut lui Dumnezeu”, a spus Polina Gheorghe.

Citește și Doliu în lumea medicală! Dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre fondatorii „Institutului Inimii”, s-a stins din viață