Folosirea telefonului pe stradă îți poate afecta creierul. Dr. Mihail: „N-o să spun că o să dea o mașină peste tine”

Folosirea telefonului pe stradă îți poate afecta creierul. Nu mai este un secret faptul că telefonul a devenit extrem de nociv pentru întreg organismul. Dacă la început, oamenii îl foloseau doar pentru vorbit și scris mesaje, acum, poți face foarte multe.

29 feb. 2024, 16:04
Folosirea telefonului pe stradă îți poate afecta creierul. Dr. Mihail: „N-o să spun că o să dea o mașină peste tine”
Folosirea telefonului pe stradă îți poate afecta creierul

Folosirea telefonului pe stradă îți poate afecta creierul. Acest obicei nu doar că-ți pune în pericol viața, întrucât poți suferi diferite accidente neprevăzute, dar are un impact negativ și asupra stării tale fizice din viața de zi cu zi.

Citește și: Trucuri ca să te protejezi de caniculă, recomandate de dr Mihail Pautov. Care este una dintre greșelile majore pe care le facem atunci când temperaturile sunt ridicate

Folosirea telefonului pe stradă îți poate afecta creierul

Cum îți face rău când stai pe telefon pe stradă? N-o să spun că o să dea o mașină peste tine. Creierul tău trimite niște brațe înspre ochi, pentru a vedea fără intermediere ceea ce se întâmplă afară, iar ochiul tău este direct implicat în reglarea felului în care dormi, cum dormi, cum te culci, cât de odihnit te simți.

Tu când ieși afară, și soarele e sus, pe cer, razele lui penetrează ochiul și ajung în partea asta inferioară a retinei, unde sunt dispuse celulele care se ocupă de ritmul tău circadian.”, spune Dr. Mihail, pe rețelele sociale.

Așadar, dacă renunți la acest obicei și privești mai des spre cer, acest lucru îți poate îmbunătăți extrem de mult calitatea vieții, dezvăluie specialistul. Nu doar calitatea somnului ți se va putea îmbunătăți, ci și starea de spirit pe care o ai în viața de zi cu zi, lucru care poate duce, fără doar și poate, la creșterea productivității.

În momentul în care tu te uiți la telefon și ai capul aplecat, ceea ce faci este să nu lași aceste raze să pătrundă în partea asta a retinei. Ai putea să faci tocmai invers, să lași telefonul în buzunar și să te uiți mai des spre cer, iar asta te va ajuta să te simți mai bine ziua și să dormi mai bine noaptea.”, a continuat acesta.