Fondatorul Hello Kitty a predat frâiele companiei după 60 de ani de conducere. Cine va prelua funcţia

Fondatorul Hello Kitty, în vârstă de 92 de ani, a decis să părăsească compania după 60 de ani şi să o predea nepotului său. Shintaro Tsuji se va retrage din funcţia de director executiv începând cu data de 1 iulie, iar nepotul său, Tomokuni Tsuji, în vârstă de 31 de ani, îi va prelua funcţia. Cu toate acestea, Shintaro va rămâne preşedinte al companiei.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 10:41
Fondatorul Hello Kitty a predat frâiele companiei după 60 de ani de conducere. Cine va prelua funcţia

Iniţial, Shintaro creat un magazin de cadouri, în 1960, numit Yamanashi Silk Center şi i-a schimbat numele în 1973 în Sanrio. Hello Kitty este una dintre cele mai populare şi profitabile afaceri ale companiei japoneze.

Citeşte şi: Japonia îşi redeschide turismul în plină pandemie de coronavirus. Ce măsuri iau niponii pentru a evita noi focare de COVID-19

Hello Kitty a apărut pentru prima dată pe o pungă, în Japonia în anul 1974, iar mai târziu, în 1976, a ajuns şi în Statele Unite ale Americii. Desenul animat japonez a contribuit esenţial la răspândirea culturii japoneze în lume, pisica apărând pe adidaşi, prosoape de hârie, beţişoare şi multe altele.

Cu toate că Hello Kitty este cunoscută la nivel global, Sanrio s-a confruntat cu probleme în creșterea activității de licențiere în ultimii ani: raportul comisioanelor globale de redevență și vânzările a scăzut cu 11% în anul fiscal din 2019.

Profitul net anual a scăzut cu 95% în anul fiscal 2019/2020, potrivit cifrelor publicate vineri. De asemenea, vânzările au scăzut cu 6,5% față de anul precedent.