Ford opreşte producţia la fabrica din Craiova, din cauza crizei de componente

Ford a anunţat că opreşte producţia de maşini şi motoare de la fabrica din Craiova, din cauza problemelor de aprovizionare cu semiconductori. O mare parte din industria auto globală este afectată de această criză de componente.

18 oct. 2021, 17:06
Ford opreşte producţia la fabrica din Craiova, din cauza crizei de componente

Ford opreşte luni producţia la fabrica din Craiova. Acest lucru se întâmplă din cauza crizei de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto, la nivel global.

Ford opreşte producţia la fabrica din Craiova

Uzina de la Craiova şi-a suspendat, luni, producţia de maşini şi motoare din cauza problemei privind achiziţionarea de componente. De asemenea, compania a anunţat că în perioada 19-21 octombrie se va lucra într-un singur schimb,  în loc de trei, atat în Secţia de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare, potrivit Rador.

Compania nu a putut oferi informaţii cu privire la planurile viitoare de producţie, arătând în schimb faptul ca va continua să ajusteze producţia în funcţie de evoluţia aprovizionării cu semiconductori.

Citeşte şi Ford are probleme uriaşe, a oprit producţia în mai multe fabrici. Pierderile sunt estimate la 2,5 miliarde de dolari

Purtatorul de cuvănt Ana Maria Timiș a anunțat că Ford Romania prioritizează vehiculele contractate deja de către clienţi.

Ford va produce un nou vehicul comercial ușor în România, în 2023. Versiunea complet electrică debutează în 2024

Ford investește 300 de milioane de dolari pentru a produce un nou vehicul comercial ușor la fabrica din Craiova, începând cu 2023. Versiunea complet electrică va debuta în 2024. Acesta va fi primul vehicul de volum, complet electric construit de Ford în România.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

„Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”, susţin reprezentanţii Ford.

Citeşte şi Prima utilitară electrică Ford apare pe piaţă în 2022. Detalii despre noul E-Transit

În februarie, Ford și-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.