Prima utilitară electrică Ford apare pe piaţă în 2022. Detalii despre noul E-Transit

Prima utilitară electrică Ford va fi scosă pe piaţă în primăvara anului 2022. Utilitara E-Transit va fi produsă în Turcia, la Ford Otosan, iar bateriile vor proveni de la LG Chem din Polonia.

RomaniaTV.net
13 nov. 2020, 21:04
Prima utilitară electrică Ford apare pe piaţă în 2022. Detalii despre noul E-Transit

Prima utilitară electrică Ford, practic versiunea 100% electrică a celei mai vândute autoutilitare din lume pentru transportul mărfurilor beneficiază de tehnologii şi servicii de conectivitate avansate.

Se vorbeşte de un preţ sub 45.000 de dolari, dar constructorii subliniază că utilitara are un cost de utilizare cu 40% mai mic decât o versiune cu motor diesel. În acest sens, vehiculul trebuie să se prezinte la un dealer pentru revizie o singură dată pe an, indiferent de numărul de kilometri. Pentru baterie se asigură o garanţie de opt ani sau 160.000 km.

E-Transit vizează o autonomie estimată de până la 350 km conform standardului WLTP, ceea ce reprezintă aproximativ de trei ori mai mult decât distanţa parcursă zilnic în medie de vehiculele de flotă din UE.

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă revenire economiei României. În trimestrul 3 economia a crescut cu 5,6%

E-Transit le oferă clienţilor europeni o gamă generoasă de opţiuni în materie de caroserii, lungime, înălţime a plafonului şi masă totală maximă autorizată, rezultând 25 de variante posibile, după cum scrie zf.ro. Sarcina utilă vizată este de până la 1.616 kg în cazul versiunii autoutilitară şi până la 1.967 kg în cazul versiunii autoşasiu.

Noul E-Transit este susţinut de o puternică reţea globală formată din peste 1.800 de dealeri de vehicule comerciale Ford, incluzând şi reţeaua de 1,000 de centre Transit pentru vânzări şi service, din Europa. E-Transit beneficiază, de asemenea, de colaborări cu sute de furnizori de servicii de conversie şi modificare a vehiculelor din toată lumea, care oferă suport şi diverse accesorii pentru versiunile cu motorizare diesel ale modelului Transit.

Ford, care este principala marcă de vehicule comerciale în Europa şi America de Nord, construieşte gama de vehicule Transit de 55 de ani şi vehicule comerciale încă din 1905. Compania va construi modelul E‑Transit pentru clienţii europeni la fabrica Ford Otosan Kocaeli din Turcia, pe o linie de producţie dedicată, alături de premiatul model Transit Custom Plug-In Hybrid. Pentru piaţa nord-americană, autovehiculul va fi produs la Kansas City Assembly Plant din Claycomo, Missouri.

Citeşte şi Care sunt actele necesare pentru obținerea unui credit Noua Casă

E-Transit, care va începe să fie livrat clienţilor europeni la începutul anului 2022, face parte din investiţiile în electrificare în valoare de peste 11,5 miliarde de dolari efectuate de Ford la nivel mondial până în 2022. Noul model 100% electric Mustang Mach-E va ajunge în reprezentanţele europene la începutul anului viitor, iar modelul F‑150 integral electric va fi disponibil la dealerii din America de Nord de la jumătatea anului 2022.

Cu o capacitate utilă a bateriei de 67 kWh, E-Transit oferă o autonomie estimată de până la 350 km conform ciclului WLTP combinat, 1 oferind o autonomie suficientă pentru satisfacerea necesarului zilnic, dar cu o capacitate adiţională suplimentară pentru a compensa variabilele rezultate din diferitele grade de încărcare a vehiculului şi condiţiile meteo.


loading...
Partenerii noștri