Fost director Romsilva, condamnat la închisoare cu executare. A ucis o fetiță de 12 ani

Valerian Solovăstru, fost director al Regiei Naţionale a Pădurilor „Romsilva”, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru uciderea unei fetiţe de 12 ani într-un accident în judeţul Suceava. Bărbatul aflat la volanul maşinii de serviciu, un BMW X5, a condus cu viteză în localitate în momentul în care a spulberat-o pe copilă pe o trecere de pietoni.

12 mart. 2021, 12:13
Fost director Romsilva, condamnat la închisoare cu executare. A ucis o fetiță de 12 ani

Valerian Solovăstru, în prezent director tehnic al Direcției Silvice Suceava, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru că a lovit mortal o fată de 12 ani pe o trecere de pietoni în localitatea Ilişeşti din Suceava, notează Realitatea.net.

Accidentul a avut loc pe 31 iulie 2018 la trecerea de pietoni de lângă şcoala din Ilişeşti.

Valerian Solovăstru se afla la volanul autoturismului de serviciu BMW X5 aparținând Direcției Silvice Suceava și circula cu viteză foarte mare dinspre Suceava. Autoturismul condus de Solovăstru a spulberat-o pe Albertina Rusu, o fetiţă de 12 ani care se angajase să traverseze pe trecerea de pietoni.

Zona în care s-a petrecut accidentul este limitată la 30 de km/h.

Citeşte şi: Florin Cîţu îl învinuieşte pe Vlad Voiculescu pentru tragedia de la Matei Balş: „Tragediile puteau fi evitate. Rapoartele lui Nelu Tătaru aveau şi măsurile care trebuiau luate”

Potrivit Monitorul de Suceava, fetiţa a fost găsită de medicii de la Ambulanţă în stare foarte gravă, cu multiple traumatisme, fractură de bază de craniu, traumatism cranio-cerebral sever, copilul fiind deja în comă de gradul III. Micuţa a fost transportată spre Spitalul Judeţean Suceava în stare critică şi, din păcate, la câteva ore de la accident, a decedat.

Tânăra accidentată mortal pe trecerea de pietoni era legitimată la Clubul Sportiv Municipal Suceava, Secția Atletism şi era campioană naţională cu echipa la cros, la categoria juniori III.

Accidentul produs de Solovăstru a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Citeşte şi: Acuzații grave după ce un pacient cu COVID s-a sinucis în spital: „M-a sunat să-mi zică că se aruncă pe geam. Le-am transmis medicilor și asistentelor, au spus că țin linia ocupată și mi-au închis telefonul”