Fost şef al IPJ Mehedinţi, trimis în judecată. A ajutat un hoţ să fure chiar din sediul Poliţiei

Un fost comisar-șef de Poliție a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, după ce a ajutat un bărbat să fure din sediul poliției.

11 mart. 2021, 14:16
Fost şef al IPJ Mehedinţi, trimis în judecată. A ajutat un hoţ să fure chiar din sediul Poliţiei

Fost şef al IPJ Mehedinţi, trimis în judecată. A ajutat un hoţ să fure chiar din sediul Poliţiei

Un fost comisar-șef de Poliție, de la IPJ Mehedinți, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, după ce a ajutat un bărbat să fure din sediul poliției.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui fost comisar-şef de Poliţie, care la data comiterii faptelor ocupa funcţia de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin.

”În cursul lunii octombrie 2020, deşi a luat cunoştinţă despre săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat (faptă comisă în sediul I.P.J. Mehedinţi) în calitate de împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, inculpatul DM nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, constând în aceea că, nu a sesizat de îndată organele de urmărire penală, nu a luat măsuri pentru ca urmele infracţiunii să nu dispară (izolarea locului comiterii faptei pentru a se efectua cercetarea la faţa locului cu scopul ridicării de eventuale urme papilare) şi a întreprins – nelegal – demersuri care se circumscriu activităţii de urmărire penală (identificarea şi ascultarea/audierea presupusului autor şi a martorilor), în scopul împiedicării descoperirii faptei şi tragerii la răspundere penală a numitului C. S.- F. (presupusul autor al infracţiunii de furt calificat)”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

Poliţist reţinut pentru implicare în furtul a 300.000 euro din seiful unei femei. Agentul statea „de şase” în timp ce victima era legată

Un agent din cadrul Poliţiei oraşului Pâncota din judeţul Arad a fost reţinute pentru 24 de ore pentru implicare în furtul a 300.000 de euro din seiful unei femei din Arad. Oamenii legi suspectează că în timp ce complicii săi au pătruns în imobil, au legat victima şi au furat banii dintr-un seif, poliţistul „stătea de şase” pentru a asigura ieşirea în siguranţă a hoţi din casă.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 percheziţii domiciliare. Patru persoane au fost reţinute. Poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor criminalişti, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, din municipiul Arad şi comuna Şiria”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Arad.

Doi dintre bărbaţi au intrat în locuinţa femeii din Pâncota, au legat-o şi au sustras dintr-un seif 300.000 de euro. În acest timp, poliţistul stătea „de şase” pentru a asigurat ieşirea în siguranţă a hoţilor din casă.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalţi doi, unul fiind agent de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Pâncota, ar fi asigurat ieşirea din imobil”, se arată în comunicat.