Fostă patroană de magazin în Lehliu Gară, numită manager de spital: „Unde ați profesat ca jurist?”/ „În cadrul firmei mele! Eu m-am ocupat de toate”

O fostă patroană de magazin alimentar în Lehliu Gară şi comuna Dor Mărunt a fost numită de preşedintele CJ Călăraşi în funcţia de manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Săpunari. Femeia susține că este îndreptățită să ocupe funcția datorită experienței sale ca jurist dobândită în cadrul magazinelor din Lehliu Gară și Dor Mărunt, scrie Digi 24.

18 feb. 2021, 11:34
Fostă patroană de magazin în Lehliu Gară, numită manager de spital: „Unde ați profesat ca jurist?”/ „În cadrul firmei mele! Eu m-am ocupat de toate”
Fostă patroană de magazin în Lehliu Gară, numită manager de spital: "Unde ați profesat ca jurist?"/ "În cadrul firmei mele! Eu m-am ocupat de toate"

Preşedintele Consiliului Județean Călărași l-a demis pe managerul Spitalului de Psihiatrie Săpunari şi în locul lui a numit-o interimar pe Laura Stamate, în vârstă de 46 de ani, fost asistent medical la Ambulanța Călărași, jurist al firmei de familie care administrează mici magazine alimentare în Lehliu Gară și comuna Dor Mărunt, potrivit Digi 24.

Întrebată ce o recomandă pentru funcţia de manager al spitalului, Laura Stamate spune că experiența de jurist al magazinelor familiei o îndreptățește să fie manager.

Citeşte şi: Fostă miss şi proprietară a unei firme de hostess, membru PNL, numită în consiliul de administraţie al unui spital COVID din Cluj

Laura Stamate: De 12 ani nu mai lucrez la Ambulanța Călărași. Mi-am ocupat timpul cu o afacere privată, perioadă în care am făcut și facultatea de Drept. Sunt jurist, nu sunt inginer, nu sunt numită acolo ilegal. Au analizat, dumnealor, dosarul și au respectat numirea mea în condițiile legii.

Reporter: Spuneți-mi dacă mai dețineți magazinele pe care le aveți deschise la Dor Mărunt și la Lehliu Gară, vă rog?

Laura Stamate: Dacă tot sunteți informat de afacerea mea, probabil că știți că nu mai dețin aceste magazine.

Reporter: Doamna Stamate, unde ați profesat ca jurist, până acum?

Laura Stamate: În cadrul firmei mele! Eu m-am ocupat de toate, de tot ceea ce este legat din punct de vedere administrativ și…

Reporter: Deci ați fost juristul firmei care administrează, care a administrat, două magazine?!

Laura Stamate: Da!

Reporter: Ați spus că aveți experiență de jurist. Dar…

Laura Stamate: Știu unde doriți dumneavoastră să ajungeți. Cred că este suficient! Ați putea să mergeți la Consiliul Județean, să aflați toate informațiile de acolo, de ce, de acolo, s-a hotărât numirea mea și nu a altei persoane!

Citeşte şi: Director de restaurant, numit managerul unui spital: Şcoala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi

Cazul de la Călăraşi nu este unic în România. S-a întâmplat şi anul trecut la Alba, unde un director de restaurant să fie numit manager al spitalului orăşenesc Câmpeni, judeţul Alba.

Este vorba despre Valentin Gog, membru PNL și angajat al unui restaurant din oraş, un „om cu şcoala vieţii”, după cum chiar el se descrie.

„Şcoala vieţii e cum să zic eu, şcoala…, eu zic că şcoala vieţii a mea face mai mult decât poate şi a domnului primar cu două facultăţi. Mai mult decât facultăţile dânsului, clar… Şcoala vieţii îţi oferă posibilitatea să iei deciziile corecte şi de moment, să ieşi dintr-o situaţie critică în orice moment, să te descurci”, spunea Valentin Gog.

Ulterior, social-democraţii au modificat, în Parlament, Hotărârea privind instituirea stării de alertă astfel încât managerii de spitale să nu mai poată fi numiţi ori destituiţi decât de autorităţile locale.

În aceste condiţii, primarul Ioan Andreş l-a dat afară pe Valentin Gog şi l-a numit, din nou, pe colegul său de la PSD, Călin Bodea.

Un caz asemănător a fost semnalat anul trecut şi la Piatra-Neamţ, unde la conducerea Spitalului Județean de Urgenţă a fost numit anul trecut proprietarul unei firme de pompe funebre.

Marius Ghineţ spunea atunci că este economist și că are 20 de ani experiență ca manager al propriilor firme și consideră că acest lucru l-a recomandat pentru această funcție.
„Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, deţin o societate de pompe funebre de vreo 15-20 de ani, când a fost înfiinţată această societate nu eram în politică, nu eram în administraţia publică, este o afacere de familie care va merge în continuare, nici nu cred că ar fi trebuit luată în calcul această treabă. Eu sunt economist de 11 ani, ca şi abilităţi mi-am manageriat propriile firme de 20 şi ceva de ani, am avut şi alte societăţi, niciuna nu a dat faliment. Firma de pompe funebre pe care o am nu are contract cu spitalul, este o firmă de pompe funebre cum sunt 11 în Piatra Neamţ”, a spus Marius Ghineț.

”Din experienţa mea de business de 20 de ani, unii au considerat că sunt potrivit pentru a ajunge la conducerea acestui spital, vin cu o echipă puternică lângă mine şi cu oameni cu foarte multă experienţă. Vom fi cel puţin 10 oameni care vom lua decizii împreună”, a mai declarat Marius Ghineț.

La câteva zile de la numire, Spitalul Județean Neamț a reintrat în subordinea Consiliului Județean, după ce, pe perioada stării de urgență declarate din cauza epidemiei de coronavirus, se aflase în subordinea Ministerului Sănătății. Medicul Marius Ghineț a fost schimbat.