Fosta platformă industrială IMGB ar putea fi vândută pe bucăți dezvoltatorilor imobiliari și marilor supermarketuri

Fosta platformă industrială IMGB din sudul Bucureștiului este de vânzare. Pe lista potențialilor cumpărători se află Prime Kapital, Kaufland, Lidl și Carrefour, care ar urma să dezvolte aici locuințe și spații de retail. Vânzarea întregii platforme are șanse să devină cea mai mare tranzacție cu teren din istorie, la o valoare de peste 100 de milioane de euro, scrie PROFIT.RO.

25 mai 2021, 12:43
Fosta platformă industrială IMGB ar putea fi vândută pe bucăți dezvoltatorilor imobiliari și marilor supermarketuri

SIF Banat – Crișana (SIF1) este în proces de semnare de antecontracte pentru vânzarea fostei platforme industriale IMGB din sudul Bucureștiului, recent achiziționată, scrie profit.ro. Cea mai mare bucată din terenul de 54 de hectare ar putea ajunge la dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, înființat de Martin Slabbert și Victor Semionov. Aceştia ar fi interesaţi să dezvolte aici locuințe și spații de retail, potrivit sursei citate.

De asemenea, SIF Banat discută şi vânzarea unor bucăți din IMGB către Kaufland, Lidl și Carrefour, potrivit surselor Profit.ro.

Prețul mediu de vânzare al loturilor este de circa 250 de euro/metru pătrat construibil, ceea ce duce valoarea întregii platforme IMGB la peste 100 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Platforma IMGB din Berceni, cu o suprafaţă de 540.000  de metri pătraţi, a fost cumpărată anul trecut de Societatea de Investiții Financiare Banat-Crișana (SIF Banat-Crișana) care a preluat un pachet de acțiuni de 99,92% din capitalul social al coreenilor de la Doosan. Tranzacția a fost intermediată de Crosspoint Real Estate și casa de avocatură BirișGoran.

Cu excepţia terenurilor agricole, aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în România în ultimii 10 ani, au precizat consultanții Crosspoint Real Estate, care au intermediat tranzacția.

Cine a mai vrut să cumpere IMGB

Mai mulţi investitori, printre care omul de afaceri Ionuţ Negoiţă, precum şi consorţiul Sud Rezidenţial, au fost interesaţi să dezvolte proiecte imobiliare, inclusiv locuinţe, spaţii logistice, birouri şi centre comerciale la IMGB, scrie Ziarul Financiar.

La sfârşitul anului 2019, compania sud-coreeană Doosan a anunţat că vrea să închidă platforma IMGB, iar în prima parte a lui 2020 şi-a încetat definitiv producţia.

În anul 1989, IMGB avea aproape 13.000 de angajaţi şi producea inclusiv piese pentru industria energiei nucleare.

Citeşte şi: Gigel Știrbu (PNL) către Dan Barna: „Matale ești macaragiu la IMGB sau vinzi mititei în Obor?”