Fosta şefă a Serviciului Achiziţii din Primăria Medgidia, condamnată la închisoare pentru trafic de influenţă

Fosta şefă a Serviciului Achiziţii Publice din Primăria Medgidia Gabriela Herghelegiu a fost condamnată, miercuri, de Tribunalul Constanţa, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

25 ian. 2017, 20:04
Fosta şefă a Serviciului Achiziţii din Primăria Medgidia, condamnată la închisoare pentru trafic de influenţă

Tribunalul Constanţa a condamnat-o pe Gabriela Herghelegiu, fosta şefă a Serviciului Achiziţii Publice din Primăria Medgidia, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit DNA, în toamna anului 2013, Gabriela Herghelegiu, în calitate de şef al Serviciului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Medgidia, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) 140.000 de lei din valoarea totală a unui proiect de execuţie lucrări evaluat la suma de 7.000.000 lei, reprezentând un procent de 2 la sută din contravaloarea facturilor ce urmau a fi încasate de o asociere de firme, reprezentată de către denunţător.

„În schimbul banilor pretinşi, inculpata a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Primăriei Medgidia cu competenţă în atribuirea contractului respectiv, finanţat din fonduri europene, că îi poate determina pe aceştia să atribuie proiectul în cauză asocierii comerciale reprezentate de omul de afaceri şi, de asemenea, că se va asigura de buna derulare a contractului atribuit fără întârzieri la plată”, se arăta într-un comunicat al DNA.

În 23 octombrie 2015, Gabriela Herghelegiu a primit de la aceeaşi persoană suma de 10.000 lei, organizându-se un flagrant.

Din suma pretinsă, ea a încasat suma de 66.000 lei. Femeia a fost trimisă în judecată în decembrie 2015.

Citeşte şi Liftieră condamnată la închisoare pentru trafic de influenţă. Femeia a strâns mii de euro de la bolnavi