Fostul coleg al lui Vladimir Putin din KGB aruncă bomba. „Poate avea aceeași soartă ca Ceaușescu. El nu crede decât în bani și putere”

Serghei Jirnov, fost ofițer și spion KGB, a dezvăluit că Vladimir Putin va avea soarta lui Nicolae Ceaușescu. Jirnov, care a fost coleg de generație cu Putin la Institutul Andropov al KGB, spune că Țarul de la Kremlin este ahtiat după bani și putere, însă acestea îi vor aduce în cele din urmă sfârșitul.

11 mai 2023, 16:36
Fostul coleg al lui Vladimir Putin din KGB aruncă bomba. „Poate avea aceeași soartă ca Ceaușescu. El nu crede decât în bani și putere”
Fostul coleg al lui Vladimir Putin din KGB aruncă bomba. „Poate avea aceeași soartă ca Ceaușescu. El nu crede decât în bani și putere”

Fostul coleg al lui Vladimir Putin din KGB aruncă bomba. Serghei Jirnov are 62 de ani și în anul 1984 a intrat alături de Vladimir Putin la Institutul Andropov al KGB, însă nu a stat foarte mult în serviciile secrete rusești.

Citește și Zelenski amână contraofensiva, deşi a primit rachete de croazieră Storm Shadow: „Ucraina are nevoie de mai mult timp”

Fostul coleg al lui Vladimir Putin din KGB aruncă bomba.

În anul 1992, acesta a reintrat în viața civilă, unde a lucrat ca jurnalist, profesor și consultant internațional, iar de-a lungul timpului, Serghei Jirnov a publicat  cinci cărți despre viața sa, dar și despre Vladimir Putin.

Recent, Serghei Jirnov a vorbit despre războiul din Ucraina și atrocitățile comise de Țarul de la Kremlin. Fostul coleg de generație a lui Putin consideră că acesta trebuie să fie arestat pentru faptele sale în Rusia la fel cum sârbii au făcut cu Slobodan Milosevic.

Mai mult, Jirinov crede că Putin va avea soarta lui Nicolae Ceaușescu.

„Cred că la ora actuală Putin este persoana cea mai detestată de elitele din Rusia. Și asta deoarece războiul pe care l-a declanșat e pe cale să fie pierdut. Iar acest război a produs sancțiuni internaționale puternice împotriva elitelor din Rusia. Iar înlăturarea lui Putin e singura soluție, deși pare imposibil. Și înlăturarea lui Ceaușescu părea imposibilă. Cred că Putin a văzut imaginile cu Ceaușescu arestat și îi e teamă, pentru că știe că poate avea aceeași soartă”, a declarat Serghei Jirnov pentru Adevărul.

Fostul ofițer KGB a mărturisit că Putin era ahtiat de putere încă de pe vremea când era la Institutul Andropov și nu avea atât de multă influență.

„În 1980, Putin era o persoană cumva mică privind influența, însă care adora puterea. Când m-a interogat, am simțit o plăcere ciudată din partea lui că are putere asupra mea. Avea o plăcere sadică în a pune întrebări la interogatorii. Am simțit și o gelozie din partea lui față de oamenii care sunt mai buni ca el, care au un parcurs universitar mai bun. Iar gelozia asta s-a acutizat pe parcursul anilor”, a spus Serghei Jirnov.

Jirinov spune că Vladimir Putin a ajuns în politică din întâmplare pentru că atunci când el la cunoscut Țarul de la Kremlin nu avea aspirații politice.

„El nu era om politic, nu avea aspirații politice. Putin pretinde că vrea să refacă grandoarea Uniunii Sovietice. Iar afirmația este falsă. Putin nu crede în nimic în afară de bani și putere. Mussolini și Hitler au cucerit puterea politică pas cu pas. Putin nu a făcut asta vreodată”, a subliniat Serghei Jirnov.

Citește și Bloc de locuințe cuprins de flăcări în SUA, explozie puternică la Milano şi pod prăbuşit în Finlanda