Fostul colegul al lui Băsescu, turnat la Securitate: „L-AM VOTAT DUMINICĂ. E o jigodie, javră, nemernic. Nu iert şi nici nu uit”

Fostul coleg al lui Traian Băsescu la Institutul de Marină din Constanța, Ion Bârgău, a reacţionat dur după ce a aflat că a fost turnat de fostul preşedinte. 

RomaniaTV.net
04 iun. 2019, 20:22
Fostul colegul al lui Băsescu, turnat la Securitate: „L-AM VOTAT DUMINICĂ. E o jigodie, javră, nemernic. Nu iert şi nici nu uit”

Fostul coleg al lui Traian Băsescu la Institutul de Marină din Constanța, Ion Bârgău, prezent în notele informative semnate sub numele de cod ‘Petrov’ si despre care fostul sef al statului a spus că scrisul ii apartine, a declarat la Antena 3, marti seară, că daca ar spune in direct ce ii transmite lui Băsescu, atunci postul TV ar trebuie sa difuzeze „10 minute de beep-uri”, sunetul folosit pentru a acoperit cuvinte obscene:

  • De ieri dimineata, nu sunt bolnav cu inima, dar am o stare..nu mi-am inchipuit nici in cele mai negre vise ale mele ca acest om care m-a privit in ochi 25 de ani, am facut si reuniuni anuale dupa facultate, ce spunea el in minte ‘Uite l-am turnat pe asta si ce-am castigat?’ Ca doar nu-si propusese in anul 3 sa ajunga presedinte. A facut-o din spirit civic, asa, or ma ura prea mult, dar eu eram un personaj popular, aveam o formatie, vorbeam cu toata lumea. N-am stiut. Este inimaginabil.
  • Nu vreau sa folosesc limbaj marinaresc, dar si eu cat am fost comandant timp de 15 ani efectiv cand veneai in tara dadeai o nota informativa. Nu eram obligati sa spunem despre Vasile, Titi, Gigi, ca e recalcitrant, nu. Stiti ce ne intreba? Nu cati blugi a adus ala in tara sau cata cafea. Intrebau: Stiti pe vreunul sa zica bancuri politice pe vapor? Au venit cumva popi la vapor si adus Biblii, a adus vreunul Biblii in tara? Ce-i rupea pe ei chestia cu bibiile habar nu am. A venit cineva la vapor sa corupa pe cineva sa ramana afara ca e mai bine acolo? Astea erau intrebarile din partea Securitatii.
  • Lui Basescu i-a facut cunostinta cu Maria (actuala sotie a sefului statului -n.red.) prietena mea
  • Ce i-ati spune lui Traian Băsescu? V-as tine 10 minute numai in bip-uri. L-am votat duminica. E o jigodie, javra, nemernic. Nu iert si nici nu uit.

Notele lui Petrov la Securitate. Ce spune unul dintre foştii studenţi care a aflat că ar fi fost turnat de Traian Băsescu