Fostul corespondent PRO TV Marius Buga, acuzat de act sexual cu un minor, mutat în arest la domiciliu

Marius Buga, corespondent Pro TV în Târgovişte, a scăpat de arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. El va fi cercetat, în continuare, în arest la domiciliu.

11 mai 2023, 13:04
Fostul corespondent PRO TV Marius Buga, acuzat de act sexual cu un minor, mutat în arest la domiciliu

Fostul corespondent PRO TV Marius Buga, acuzat de act sexual cu un minor, iese din pușcărie. Magistrații Judecătoriei Târgoviște au decis să-l plaseze în arest la domiciliu, respingând cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv.

„Respinge propunerea formulată de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte de prelungire a măsurii arestului preventiv și admite cererea inculpatului Buga Marius Ionuț de înlocuire a măsurii arestării preventive și înlocuieşte măsura arestului preventiv, dispusă faţă de inculpat, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile”, a decis Judecătoria Târgoviște.

Decizia a fost atacată de procurori, dar a fost confirmată de instanța superioară, respectiv de Tribunalul Dâmbovița.

Citește și: Marius Buga, arestat pentru act sexual cu un minor. Ar fi abuzat un băiat dintr-un centru de plasament / Jurnalistul Pro TV a fost reținut de Poliție

Corespondentul postului PRO TV în judeţul Dâmboviţa, Marius Buga, a fost arestat preventiv, la începutul lunii februarie, într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Jurnalistul este acuzat că a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale cu un minor instituţionalizat, având cunoştinţă despre faptul că acesta are vârsta mai mică de 16 ani.

Pro TV a oferit o primă reacție, în urma anchete demarate de procurori: „Am aflat cu surprindere despre investigația care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acțiune imorală.

Citește și: Informații șocante după arestarea lui Dan Diaconescu. Una dintre minore a filmat una dintre partidele de amor cu un telefon ascuns într-o jucărie de pluș

Nu putem comenta această situație, dar suntem convinși că autoritățile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informațiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei.

Protecția minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”, au reprezentanții Pro TV într-un comunicat.

Ulterior, i-a fost desfăcut contractul de muncă.