Fostul director CIA, generalul David Petraeus, condamnat în cazul scurgerii de informaţii

Fostul şef al CIA a fost condamnat la închisoare cu suspendare din cauza scurgerii de informaţii. David Petraeus, care a demisionat din fruntea agenţiei de informaţii în 2012, a primit doi ani cu suspendare, fiindcă i-a divulgat secrete de stat iubitei sale, care scria o carte despre el.

24 apr. 2015, 08:11
Fostul director CIA, generalul David Petraeus, condamnat în cazul scurgerii de informaţii

Investigația Ministerului Justiției s-a axat asupra acuzației că David Petraeus a permisul accesul Paulei Broadwell, o femeie care a activat în cadrul armatei dar care era în rezervă la momentul producerii faptelor și cu care directorul CIA a avut o relație, la contul său de email și la alte documente clasificate.

Potrivit unui document judiciar, Petraeus i-a acordat acces femeii la dosare clasificate în 2011, înainte să devină director al CIA.

Petraeus, văzut cândva drept un posibil candidat la preşedinţie, a susţinut în faţa magistraţilor că nicio informaţie clasificată nu a fost făcută publică. Totuşi, eroarea lui de judecată a fost taxată de judecător: i-a fost impusă o amendă de 100 de mii de dolari, în loc de 40 de mii, cât au cerut procurorii.

Petraeus a demisionat din postul de director al CIA în 2012, după ce relația extraconjugală a devenit de notorietate publică. David Petraeus a fost unul dintre cei mai importanți comandanți militari ai SUA din ultimii ani, fiind comandant al forțelor americane în Irak și în Afganistan.

Citeşte şi Amanta fostului director al CIA, David Petraeus, scapă de anchetă pentru „hărţuire online”