Fostul internaţional englez Colin Bell a decedat la vârsta de 74 de ani

Mijlocaş de clasă, neobosit, Bell a făcut parte din echipa lui Manchester City care câştiga titlul în prima divizie în sezonul 1967-68, fotbalistul marcând 152 de goluri pentru clubul din Manchester în 492 jocuri, între 1966 şi 1979.

06 ian. 2021, 10:11
Fostul internaţional englez Colin Bell a decedat la vârsta de 74 de ani

Fostul internaţional englez Colin Bell, considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi din istoria clubului de fotbal Manchester City, s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani, în urma unei boli scurte, a anunţat, marţi, clubul din Premier League, citat de Agerpres.

Bell a mai câştigat cu Manchester City Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Cupa Cupelor în cea mai de succes perioadă a clubului, până la performanţele de dată recentă.

Un mare favorit al fanilor, Bell a fost supranumit Nijinsky după cursa de cai de rasă, în semn de omagiu pentru rezistenţa sa.

Fostul internaţional englez a avut 48 de selecţii la „naţională”

Bell a adunat 48 de selecţii pentru naţionala Angliei, pentru care a evoluat la Cupa Mondială din 1970. El ar fi avut mai multe selecţii în reprezentativă, dar a suferit o accidentare gravă la genunchi în 1975, la vârsta de 29 de ani.

Colin Bell a avut puţine apariţii publice după ce şi-a încheiat cariera de jucător. El şi-a început cariera la Bury, după care a ajuns la Manchester City, iar după accidentarea de la genunchi a încercat să îşi facă o carieră în Statele Unite, dar a evoluat doar cinci jocuri în liga nord-americană (NASL) pentru San Jose Earthquakes.

Tribuna de Vest a stadionului echipei Manchester City, Etihad Stadium, este numită după Colin Bell, care a jucat la echipele de juniori ale clubului şi a fost ambasadorul acestuia.

Citeşte şi: Mihai Neșu mănâncă singur, la 10 ani de când a rămas paralizat VIDEO