Fostul ministru Florian Bodog a fost chemat la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, a fost convocat, marți, în jurul prânzului, la sediul DNA unde anchetatorii anticorupție îi vor aduce la cunoștință acuzațiile pentru care au cerut Senatului ridicare imunității parlamentare.

27 apr. 2021, 11:23
Fostul ministru Florian Bodog a fost chemat la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile

UPDATE: Fostul ministru PSD al Sănătăţii Florian Bodog este urmărit penal de DNA în dosarul în care este suspectat de mai multe infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Bodog Florian Dorel, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale), şi  fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracţiuni).

„În calitate de ministru al Sănătăţii, suspectul Bodog Florian Dorel ar fiacţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, deşi ştia că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, Bodog ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu ar fi luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.
Senatorii au votat, în 21 aprilie, pentru ridicarea imunității senatorului Florian Bodog, fost ministru al Sănătății. 98 de senatori au votat pentru, 24 împotrivă și o abținere, asta deși toate partidele și-au asumat public că vor vota pentru ridicarea imunității. Votul a fost secret cu bile.

Procurorii DNA au solicitat Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

Acuzaţiile împotriva lui Bodog sunt similare cu cele din dosarele lui Dragnea şi Manda

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, dar procurorii au anunţat că au obţinut date privind comiterea de către fostul ministru a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz.

Citeşte şi: Şeful Direcţiei de Drumuri Craiova, arestat la domiciul. Bogdan Bratu este acuzat că și-a falsificat diploma şi a încasat ilegal indemnizaţii de peste 1 milion lei


loading...
Partenerii noștri