Fostul ofiţer MAI care a infectat zeci de cadre medicale şi pacienţi la Spitalul Gerota a fost audiat

Fostul ofiţer MAI care a infectat zeci de cadre medicale şi pacienţi la Spitalul Gerota a fost audiat de politisti. Surse juridice sustin că ofiterul a fost audiat prin Skype si a spus că se consideră nevinovat.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 10:58
Fostul ofiţer MAI care a infectat zeci de cadre medicale şi pacienţi la Spitalul Gerota a fost audiat

Fostul angajat al Ministerului de Interne, acuzat că a minţit că nu a fost plecat din țară şi a infectat zeci de cadre medicale şi pacienţi la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”, a fost audiat de polițiști, anunţă România TV. Fostul ofiţer le-a spus anchetatorilor că este nevinovat, că nu a făcut fals in declarații pentru că a fost în vizita ecumenică și consideră ca s-a îmbolnăvit în România. 

Citeşte şi: Medicul Alida Moise, despre infectarea cu noul coronavirus: „A fost o perioadă în care am fost foarte, foarte rău”

Fostul ofiţer MAI s-a întors în data de 26 februarie din Israel, s-a simţit rău, a mers la Spitalul „Dimitrie Gerota”, iar acolo a spus că nu a fost plecat din ţară. Fostul angajat al MAI şi-a îmbolnăvit fiul, nora însărcinată, dar şi pe fiul acestora în vârstă de trei ani. Pe lângă rude, fostul ofiţer a îmbolnăvit şi mai mulţi pacienţi şi medici ai spitalului.

Fostul ofiţer MAI a fost externat din spital la începutul lunii aprilie după ce a stat aproximativ o lună în spital. Pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracţiunea de „zădărnicire a combaterii bolilor”.

Citeşte şi: Doctoriţa de la Gerota despre care se spusese că ar fi murit de COVID-19 a fost numită director general al spitalului. VIDEO