Fostul părinte Cristian Pomohaci, audiat la Parchetul General într-un nou dosar

Publicat: Miercuri, 23 Mai 2018 10:00 // Actualizat: Miercuri, 23 Mai 2018 11:51 // Sursa: romaniatv.net

Fostul părinte Cristian Pomohaci a ajuns în această dimineaţă în faţa procurorilor pentru a fi audiat în dosarul înregistrărilor compromiţătoare, transmite România TV.

Foto: stirilekanald.ro

UPDATE. Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să comunice următoarele:

"Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus astăzi, 23 mai 2018, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul POMOHACI CRISTIAN-DORIN pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (11 acte materiale).

Din probele administrate până în prezent a rezultat următoarea situație de fapt:

În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale.

Totodată, procurorii au dispus în cauză instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al suspectului, în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune, cât și pentru acoperirea cheltuielilor judiciare"

 

Preotul Cristian Pomohaci a fost chemat, miercuri, de către procurorii Parchetului General, pentru a da declaraţii în faţa magistraţilor. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre un dosar nou, de evaziune fisală, în care ar fi vizat preotul.

În toamna anului trecut procurorii au deschis dosarul in rem, pentru racolare de minori în scopuri sexuale.  Primul care a dat declaraţii este tânărul care susţine că a fost abuzat sexual de fostul preot Cristian Pomohaci pe când avea doar 13 ani.

Tânărul de la care a pornit acest scandal, stabilit în Germania, a făcut publice mai multe înregistrări compromiţătoare cu fostul preot. Pomohaci este în prezent doar cântăreţ de muzică populară.

Citeşte şi: Presupusa victimă a lui Cristian Pomohaci, declaraţii şocante. "A fost viol. Aveam 13 ani...." FOTO

Acesta nu este singurul dosar în care este vizat Pomohaci. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat, în 2017, dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale, în cauză urmând a fi făcute cercetări, au declarat reprezentanţii Parchetului pentru MEDIAFAX.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

 
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cristian pomohaci dosar Pomohaci Parchetul General
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 mai 10:13
Răspunde | Votează email 0 email
cristian
www.clinicpro.ro transplant de par # estetica
1
EUR
4.7619
RON
22 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H