Fostul rugbist neo-zeelandez Jock Hobbs a murit

Fostul rugbist neo-zeeelandez Michael "Jock" Hobbs, marele artizan al organizării Cupei Mondiale din 2011 din Noua Zeelandă, a murit, marţi, la vârsta de 52 de ani, din cauza unui cancer, a anunţat familia sportivului.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 18:08
Fostul rugbist neo-zeelandez Jock Hobbs a murit

Hobbs, selecţionat de 21 de ori sub tricoul All Blacks, din care de patru ori ca şi căpitan, din 1983 până în 1986, era bolnav de câteva luni şi a fost nevoit să renunţe la funcţiile deţinute în cadrul federaţiei neo-zeelandeze şi la Comitetul de Organizare a Cupei Mondiale.

„Familia noastră vrea să mulţumească tuturor persoanelor pentru mesajele de simpatie pe care le-am primit în ultimul timp”, a scris familia lui Jock Hobbs într-un comunicat. Fostul All Blacks a murit, marţi după-amiază, la un spital din Wellington.

Jock Hobbs, slăbit de boală în timpul Cupei Mondiale, a putut să-i acorde totuşi un premiu special căpitanului Richie McCaw, primul All Black care a ajuns la 100 de selecţii. Ceremonia s-a desfăşurat la câteva minute după victoria Noii Zeelande în faţa Franţei, în grupe, la 27 septembrie.

El a primit şi un premiu special din partea IRB pentru servicii aduse acestui sport.

Michael Hobbs s-a retras în 1987, după ce a suferit o comoţie cerebrală.

El era căsătorit şi avea patru copii.