Fotbaliştii Mărgăritescu şi Munteanu, condamnaţi la închisoare cu executare

Fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu au fost condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul maşinilor furate. Sportivii erau implicaţi în furturi de maşini, informează România TV. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 08:37
Fotbaliştii Mărgăritescu şi Munteanu, condamnaţi la închisoare cu executare

Fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu au fost condamnaţi, joi, de Tribunalul Bucureşti la pedepse de trei ani şi, respectiv, cinci ani de închisoare cu executare, iar fondatorul centrului medical Doris, Alexandru Magherescu, a primit şapte ani de închisoare cu executare.

În dosarul privind înşelăciuni cu maşini luate în leasing, instanţa Tribunalului Bucureşti i-a condamnat pe fostul mijlocaş dinamovist Andrei Mărgăritescu pentru tăinuire şi pe fostul portar al echipei de fotbal Dinamo Cristi Munteanu pentru complicitate la tentativă de înşelăciune. Alături de cei doi, în acest dosar a fost condamnat medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, la şapte ani de închisoare cu executare.

Totodată, instanţa i-a condamnat pe Adrian Mihai Radu la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, precum şi soţia acestuia, Bianca Radu, la doi ani sub supraveghere pentru fapta de tăinuire.

În aprilie 2011, o ştire-şoc zguduia lumea sportivă: mai mulţi fobalişti au fost săltaţi de mascaţi în dosarul furturilor de maşini de lux. Printre aceştia şi dinamoviştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu.

Cei doi au fost trimişi în judecată în vara anului trecut, pentru fals în declaraţii, uz de fals şi tăinuire într-un dosar în care erau cercetate mai multe persoane care înşelau companiile de asigurări cu furturi fictive ale unor autoturisme.

Membrii reţelei cu care s-au aflat în legătură Cristi Munteanu şi Andrei Mărgăritescu aveau două moduri de operare: furau maşinile din străinătate şi le vindeau în România sau declarau fals că maşina luată în leasing le-a fost furată, obţineau asigurarea şi revindeau autoturismul. În cazul de faţă, procurorii au susţinut că Munteanu, după ce a ţinut o perioadă un autoturism Audi A8, ce fusese declarat furat, a reuşit să întocmească acte „în regulă” ale maşinii şi apoi i-a vândut maşina colegului său de la Dinamo, Andrei Mărgăritescu.

Dinamovistul Andrei Mărgăritescu nu este pentru prima dată în centrul unui scandal, numele său fiind implicat şi în scadalul permiselor false de la Piteşti, în anul 2008. El a fost acuzat că le-ar fi facilitat colegilor săi de la Dinamo, Adrian Ropotan şi Cosmin Moţi, obţinerea carnetelor de conducere, în condiţiile în care niciunul dintre ei nu avea domiciliul real în judeţul Argeş.