FOTO | Accident pe Autostrada A3: microbuzul cu 16 persoane și autoturismul s-au ciocnit violent

Accident pe Autostrada A3. Traficul a fost îngreunat din cauza coliziunii, din ziua de sâmbătă.

08 iul. 2023, 20:48
FOTO | Accident pe Autostrada A3: microbuzul cu 16 persoane și autoturismul s-au ciocnit violent

Accident rutier grav pe Autostrada A3, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 iulie 2023. Un microbuz plin de oameni, cu 17 pasageri plus șofer, a intrat în coliziune cu un autoturism.

În microbuz se aflau 14 femei și doi bărbați.

Evenimentul nefericit a avut loc la kilometrul 23, pe sensul de mers Chețani – Târgu Mureș.

Accident pe autostradă. Bilanțul victimelor

Trei persoane au fost transportate de urgență la spital, iar alte trei au primit îngrijiri medicale la fața locului, din partea medicilor ISU Mureș.

Potrivit primelor informații, microbuzul nu ar fi păstrat distanța regulamentară și ar fi intrat în spatele autoturismului categoria B.

Accident pe autostradă. Se circulă cu dificultate pe drumul de mare viteză

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, în urma accidentului traficul rutier pe autostradă a fost blocat în dreptul localității Iernut.

România își „consolidează” locul de lider în Uniunea Europeană la numărul de accidente rutiere grave, o arată cel mai recent raport realizat de Poliția Română. Polițiștii au prezentat în detaliu cifrele triste, menite să tragă un nou semnal de alarmă – VEZI AICI raportul.

„Sunt multe accidente mortale și pe autostrăzi, vedeți pe A2. Știe românul să meargă pe autostradă? Nu! Dacă aplici sancțiuni, se spune că Poliția stă la pândă.

Poți să crești amenzile, perioadele de suspendare, dar nu vor avea efect. În România este vorba despre disoluția autorităților. Dacă ai avea autorități ca în Elveția, Danemarca, ar fi altceva. Dar în România, șoferii își permit să facă scandal cu Poliția, să se bată cu agenții. În străinătate, dacă încerci să faci asta, nu ține. Acolo când te-au prins, nu stau la discuție cu tine”, a transmis fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, pentru RomâniaTV.net.