FOTO: Mark Zuckerberg a bifat un nou record pentru istoria internetului, imediat după lansarea noii sale aplicații, Threads

Mark Zuckerberg a revenit în forță, odată cu lansarea aplicației Threads, care va rivaliza cu Twitterul lui Elon Musk. Creația programatorului american a consemnat un record în istoria internetului.

10 iul. 2023, 09:36
FOTO: Mark Zuckerberg a bifat un nou record pentru istoria internetului, imediat după lansarea noii sale aplicații, Threads
Elon Musk și Mark Zuckerberg, bătaie în ring

Mark Zuckerberg a dat lovitura. Threads, aplicația cu care fondatorul Facebook vrea să crească puternic compania Meta, a consemnat cea mai rapidă creștere din istorie.

În nici măcar o zi, creația informaticianului a consemnat primul milion de utilizatori. O singură oră i-a trebuit lui Mark Zuckerberg, pentru a confirma succesul.

Anterior, ChatGPT bifaze recordul în privința atingerii primului milion de utilizatori, în cinci zile.

Într-un clasament realizat de Metalytiq cu aplicaţiile care au atins cel mai rapid 1 milion de utilizatori urmează Instagram cu 76 de zile, Spotify cu 152 de zile, Facebook cu 304 zile, Twitter cu 730 de zile şi Netflix cu 1.278 de zile.

Specialiștii în social media susțin că la baza creşterii extraordinare a Threads au stat doi factori de bază: interesul cu care utilizatorii aşteptau o alternativă la Twitter şi înregistrarea rapidă în cadrul platformei, pe baza contului de Instagram.

Mai multe persoane publice s-au înregistrat deja şi au făcut primele postări pe Threads încă din prima zi.

Aplicaţia Threads nu este încă disponibilă în Europa. Meta a amânat lansarea acesteia pe teritoriul european din cauza legislaţiei care nu-i permite că amestece datele Instagram cu cele generate de Threads.

Creștere puternică a Threads, imediat după lansare

În șapte ore, Threads a înregistrat șapte milioane de noi utilizatori, potrivit presei internaționale.

Ce avantaje promite Threads, aplicația lui Mark Zuckerberg

Aplicația lui Mark Zuckerberg promite un mare avantaj. Spre deosebire de alte platforme unde utilizatorii trebuie să construiască o comunitate de la zero, Threads permite utilizatorilor să-și transfere fără bătăi de cap lista de urmăritori și pe cei care îi urmăresc de pe Instagram. Această caracteristică asigură că utilizatorii își păstrează comunitățile pre-stabilite chiar de la început.

Potrivit descrierii din AppStore, Threads este conceput ca o platformă unde comunitățile se unesc pentru a discuta o gamă largă de subiecte, de la interesele zilnice la trendurile de mâine. Utilizatorii pot interacționa cu postările prin aprecieri, comentarii, repostări și distribuiri.

Între timp, Mark Zuckerberg se pregătește de lupta în cușcă, împotriva lui Elon Musk.

Rețelele sociale din SUA vor juca un rol crucial pentru alegerile din 2024. În timp ce Elon Musk se poziționează alături de Partidul Republican, Mark Zuckerberg și familia Soros sunt „afiliați” Partidului Democrat.