Bărbatul surprins pe aeroportul Zaventem, alături de cei doi terorişti, este Faycal Cheffou, jurnalist freelancer

Suspectul care a fugit de pe aeroportul Zaventem, fiind al treilea atacator care trebuia să se arunce în aer, a fost identificat, sâmbătă, drept Faycal Cheffou, relatează postul belgian de radio RTBF.

26 mart. 2016, 12:46
Bărbatul surprins pe aeroportul Zaventem, alături de cei doi terorişti, este Faycal Cheffou, jurnalist freelancer

Un alt bărbat este acuzat de complicitate la activităţile unei grupări teroriste, în legătură cu atentatele de marţi de la Bruxelles.

RISC DE TERORISM. Agentul de securitate al unei centrale nucleare a fost ucis. Legitimaţia de acces i-a fost furată

Cotidianul La Derniere Heurse a anunţat sâmbătă că numele de familie al lui Faycal este Cheffou, un jurnalist independent, care ar fi al treilea bărbat ce apare în imaginea de pe camera de supraveghere, alături de cei doi atentatori sinucigaşi de la aerportul din Bruxelles, a anunţat sâmbătă cotidianul La Derniere Heure.

Într-un comunicat oficial al anchetatorilor, de vineri, nu se preciza dacă Faycal C este bărbatul cu geacă albă şi pălărie, care apare alături de cei doi atentatori care s-ar fi aruncat în aer în atentatele de la aeroport.

Şase suspecţi de implicare în atentatele de la Bruxelles, arestaţi

Faycal C a fost identificat ca fiind persoana din fotografie chiar de taximetristul care i-a dus pe atentatori la aeroport. Cheffou ar fi un jurnalist independent care a postat pe internet diverse materiale despre modul incorect în care sunt trataţi musulmanii care au ajuns ilegal în Belgia.

După cele două atentate de marti, de la aeroportul din Bruxelles şi de la o staţie de metrou, soldate cu 31 de morţi şi aproape 300 de răniţi, nouă suspecţi au fost arestaţi în Belgia şi doi în Germania.