Fotomodel român, stabilit în Italia, vindecat de coronavirus după 74 de zile

Fotomodelul român, stabilit în Italia, în vârstă de 22 de ani, și care a fost prima persoană din localitatea Bologna infectată cu coronavirus, s-a vindecat după 74 de zile.

RomaniaTV.net
11 mai 2020, 05:53

După 11 teste, Bianca Dobroiu a ieșit prima oară din casă. ,,A fost un coșmar, cine nu a experimentat pe propria piele nu poate înțelege. Acum este ca și cum zilele au din nou sens„, a mărturisit Bianca.

Românca a fost una dintre puținele persoane din lume care a avut boala pentru o perioadă atât de lungă. Medicii italieni au susţinut chiar că e vorba de un record mondial.

„Unii spun că aș putea deveni un caz de studiu”

Bianca şi-a făcut public cazul chiar de ea pe pagina ei de Facebook, apoi a explicat în cadrul emisiunii „Pomeriggio 5” de pe postul italian de televiziune, Canale 5, prin ce a trecut și cum a ajuns să fie contaminată.

Conform celor relatate de tânără, primul test i-a fost făcut în urmă cu 56 de zile, după ce a ajuns la spital cu simptome grave precum febră, tuse, dureri în gât și în piept.

După șase zile petrecute în spital, tânăra a fost externată fiindcă starea ei de sănătate s-a îmbunătățit, dar a fost nevoie să stea apoi în izolare la domiciliu până au trecut cele 14 zile în care de obicei virusul moare definitiv.

Am fost internată șase zile, apoi m-au externat fiindcă febra scăzuse fără a mai trece peste 37-37,2 grade. De atunci au continuat să-mi facă testele cu tampon, până acum cinci în total. Patru au ieșit negative și unul a ieșit în schimb neconcludent. Ultimul test l-am făcut pe 16 aprilie, următorul cred că va fi la sfârșitul acestei luni”, a povestit Bianca.

Unii spun că aș putea deveni un caz de studiu. La început credeam că mi se întâmplă doar mie, apoi am văzut că mai sunt și alte cazuri de carantină atât de lungă până când nu ies două teste negative”, a mai adăugat românca.