Coronavirus: Franţa, a patra ţară care a înregistrat peste 10.000 de decese

În Franţa s-au înregistrat oficial marţi peste 10.000 de decese cauzate de infecţii cu noul coronavirus, devenind a patra ţară care depăşeşte acest prag după Italia, Spania şi Statele Unite, în timp ce rata de creştere a deceselor creşte pentru a doua zi consecutiv, relatează AFP, Reuters şi Dpa.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 19:36
Coronavirus: Franţa, a patra ţară care a înregistrat peste 10.000 de decese

În cursul unei conferinţe de presă, directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon a declarat că numărul de persoane care au murit din cauza bolii COVID-19 în spitalele din Franţa a crescut cu 9% într-o zi ajungând la 7.091, faţă de 10%, luni.

S-a descoperit ce SLĂBICIUNE are CORONAVIRUSUL. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ facută de cercetatorii care caută UN VACCIN

El a adăugat că incluzând date parţiale despre numărul de persoane care au murit în cămine de bătrâni, numărul total de decese cauzate de COVID-19 a crescut la 10.328 de la 8.911, luni, o creştere cu 16%, faţă de 10% luni şi 7% faţă de ziua de duminică.

Covid-19 a suferit mutaţii. Un nou simptom alertează medicii din toată lumea

Sindicatul naţional al dermatologilor-venerologi din Franta alertează cu privire al aparitia bruscă de pete roşii pe piele, uneori dureroase, şi a unor leziuni temporare de urticarie.

După simptomele respiratorii, după pierderea gustului şi mirosului, apar manifestările cutanate ale Covid-19. Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franţa avertizează, într-un comunicat de presă citat de BFMTV, asupra simptomelor care pot apărea pe piele în caz de contractare a bolii Covid-19.

Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid„, se arată într-un comunicat de presă publicat de acest sindicat al medicilor, transmite Mediafax.

SNDV enumeră simptomele în cauză: acrosindroame (pseudo-degerării la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii uneori dureroase şi a unor episoade trecătoare de urticarie.