Franţa nu recomandă vaccinarea cu doza a treia de la Moderna. Reticenţa e legată de riscul de pericardită şi miocardită

Înalta Autoritate de Sănătate Publică din Franţa a transmis vineri că nu recomandă doza a treia pentru vaccinul Moderna. Anunţul vine la două zile după ce apecialiştii Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din SUA au anunţat că vaccinul de la Moderna nu îndeplineşte toate criteriile pentru administrarea unei doze booster.

15 oct. 2021, 22:45
Franţa nu recomandă vaccinarea cu doza a treia de la Moderna. Reticenţa e legată de riscul de pericardită şi miocardită

Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa recomandă să nu se mai utilizeze Moderna, cel puţin temporar, ci doar vaccinurile de la Pfizer, din cauza unui risc de pericardită şi miocardită care ar putea fi mai mare, în special la tineri, scrie La Nouvelle Tribune.

Într-un mesaj trimis profesioniştilor din domeniul sănătăţii vineri după-amiază, Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS) a cerut să se respecte această recomandare.

„Acest context, circulaţia moderată a virusului în prezent şi lucrările în curs la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru a defini populaţia ţintă şi mai ales dozajul, determină Înalta Autoritate pentru Sănătate să revină mai strict într-o poziţie de precauţie şi să recomande aşteptarea avizului EMA”, se arată într-un comunicat.

Citeşte şi Vaccinul de la Moderna nu îndeplineşte criteriile pentru doza booster. Specialiştii FDA: Eficacitatea primelor două doze a rămas ridicată

Cu câteva zile în urmă, țări precum Suedia, Norvegia și Finlanda au suspendat temporar utilizarea vaccinului Moderna pentru adolescenți și chiar pentru adulții tineri. Autoritățile sanitare au justificat această decizie printr-un studiu care „a stabilit că bărbații injectați cu vaccinul Moderna și cu vârsta sub 30 de ani au un risc ușor crescut de a dezvolta inflamația miocardului” .

Citeşte şi Directorul general de la Moderna ne avertizează să ne pregătim pentru încă un an de pandemie. „Vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe”


loading...
Partenerii noștri