Frații Pavăl pregătesc o nouă lovitură! Proprietarii Dedeman vor achiziționa o fabrică de cărămizi în 2023

Frații Pavăl au început anul 2023 în forță și se pregătesc să dea o nouă lovitură financiară. Proprietarii Dedeman vor să își consolideze imperiul și urmează să achiziționeze o fabrică de cărămizi.

20 feb. 2023, 08:38
Frații Pavăl pregătesc o nouă lovitură! Proprietarii Dedeman vor achiziționa o fabrică de cărămizi în 2023
Proprietarii Dedeman vor achiziționa o fabrică de cărămizi în 2023

Proprietarii Dedeman vor achiziționa o fabrică de cărămizi în 2023. În portofoliul fraților Dragoș și Adrian Pavăl urmează să intre fabrica de cărămizi Cemacon, care în anul precedent a raportat o cifră de afaceri de peste 221 de milioane lei.

Citește și Afaceriștii români se ridică: Dorinel Umbrărescu și Frații Dedeman au depășit antreprenorii străini din regiune

Proprietarii Dedeman vor achiziționa o fabrică de cărămizi în 2023

Potrivit unui raport oficial de pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), Cemacon a avut în anul precedent, un profit net de 69,847,374 milioane de lei.

În prezent, Cemacon SA este controlată de către Frații Pavăl în proporție de 94,9601%, prin două vehicule de investiții PAVĂL HOLDING S.R.L. cu 78.2031% și PIF INDUSTRIAL SRL cu 16.757%, potrivit Bugetul.ro.

„Capitalul financiar semnificativ acumulat va susține investițiile planificate pentru acest an, dar și achiziția unei fabrici similare, la care lucrăm în prezent. Punem în valoare know-how-ul și resursele acumulate pentru a ne dezvolta în sectorul de materiale de construcții; anul acesta, vom lansa o fabrică de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizate și ne vom extinde capacitățile de producție de blocuri ceramice cu achiziția unei unități de producție în județul Bihor.

Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei, fără a preconiza scăderi abrupte ale cererii şi ale pieţei construcţiilor rezidenţiale noi. Ne planificăm activitatea de producţie bazându-ne pe faptul că cererea de locuinţe care să asigure atât confort, cât şi eficienţă energetică se va menţine pe un trend constant, iar noi putem livra soluţii care să răspundă optim nevoilor beneficiarilor. Cu această convingere lucrăm intens la implementarea de proiecte de investiţii consistente, ne consolidăm echipa şi investim în dezvoltarea resursei umane din companie”, se arată în raportul companiei Cemacon.

Totodată, în acest an, frații Pavăl vor să achiziționeze și o fabrică în județul Bihor.

Anul trecut, frații Pavăl au realizat cea mai mare tranzacție de pe piață prin achiziția portofoliului de birouri deținut de austriecii de la CA Immo. Tranzacția s-a ridicat la 377 de milioane de euro.

Tot în 2022, frații Dedeman au mai dat o lovitură imobiliară impresionantă după ce au achiziționat prima fază a proiectului de birouri U-Center, dezvoltat de Forte Partners, în schimbul a aproximativ 90 de milioane de euro.

Volumul pieţei a fost puternic accelerat de vânzarea portofoliului de birouri din România al CA Immo, o tranzacţie de 377 de milioane de euro, care a stabilit un nou record pentru cea mai mare tranzacţie încheiată pe piaţa locală. Capitalul românesc a reprezentat aproximativ jumătate din volumul total, nivel record pentru piaţa locală, urmat la mare distanţă de capitalul sud-african şi austriac, cu circa 20%, respectiv 10%. În plus, volumul de tranzacţii generat anul trecut de capitalul românesc a fost de peste 4 ori mai mare decât media anuală din 2015 până în 2021, conform raportului Colliers.

„O particularitate a anului, care credem că se va resimţi pe termen lung, este reprezentată de consolidarea unei cereri ridicate din partea investitorilor locali. Acest lucru demonstrează că economia românească este solidă în general, iar capitalul se acumulează progresiv, pe măsură ce economia se maturizează. Nu este surprinzător, aşadar, faptul că aportul capitalului local este, de asemenea, la cele mai înalte niveluri din ultimii ani. Pe de altă parte, s-ar putea crede că acest lucru va duce la o lichiditate mai scăzută pe termen lung, deoarece capitalul local tinde să se concentreze pe investiţiile pe termen lung. Într-o notă de încredere faţă de piaţa locală, cea mai mare parte a tranzacţiilor, de peste 900 de milioane de euro, a avut loc în a doua jumătate a anului, chiar mai aproape de sfârşitul lui 2022, când era clar că ratele dobânzilor la creditele acordate de statele membre se stabiliseră la niveluri mult mai ridicate decât în trecutul recent”, a spus Anca Merdescu, director pentru servicii de investiţii la Colliers.

Citește și Frații Pavăl, lovitură după lovitură! Proprietarii Dedeman au cucerit piața imobiliară din România