FRF, amendată de UEFA! Banner-ul legionar afişat de ultraşi la un meci al României

Comisia de Etică și Disciplină a UEFA a sancţionat FRF după incidentele de la partida România U21 - Ucraina U21 (0-1), de la Campionatul European 2023, la care ultrașii din facțiunea "Camarazii" au aruncat cu fumigene și au afișat un banner cu trimitere la mișcarea legionară.

31 iul. 2023, 21:02
FRF, amendată de UEFA! Banner-ul legionar afişat de ultraşi la un meci al României
FRF, amendată de UEFA! Banner-ul legionar afişat de ultraţi la un meci al României / FOTO: ProSport

FRF, amendată de UEFA! Forul european a sancţionat forul de la Bucureţti cu patru amenzi, în valoare de 21.000 de euro: 5.000 de euro pentru mesajele provocatoare, cu legături politice, 15.000 de euro pentru alte probleme şi 1.000 de euro pentru torțe. În plus, România U21 riscă să joace un meci cu stadionul parțial închis. Cum s-ar ajunge în această situație? În următorii doi ani, România U21 se va afla sub supravegherea UEFA. Dacă vor mai exista incidente la vreun meci, atunci România U21 va juca un meci cu stadionul parțial închis. Iar sectorul închis trebuie să reprezinte cel puțin 50% din capacitate.

Citeşte şi: Decizie istorică pentru suporterii români! FRF vrea să permită consumul de bere pe stadioane

În repriza a doua a meciului România U21 – Ucraina U21 (0-1), ultraşii au aprins mai multe fumigene de culoare verde şi au afişat, de asemenea, un banner cu conotaţii politice: „Niciun pas în spate / Ca-n vara lui ’27”, cu trimitere la înfiinţarea Mişcării Legionare, o grupare ultranaţionalistă ce a văzut lumina zilei în data de 24 iunie 1927. Condusă de Corneliu Zelea Codreanu şi, mai apoi, de Horia Sima, Mişcarea Legionară a ajuns la putere la finalul lui 1940, alături de Mareşalul Ion Antonescu. Supranumiţi „Cămăşile verzi”, legionarii s-au făcut cunoscuţi prin discursul antisemit şi prin crimele politice comise în anii interbelici. Mişcarea Legionară s-a aflat în relaţii strânse cu Germania nazistă şi Italia fascistă, scrie GSP. Un steward a interventi şi a confiscat acest banner, iar în sectorul rezervat fanilor români s-au produs mici ambuscade.